Technology

31_madarak_420
Forrás: -

Wifi-megoldások kontroll alatt

Az MTA Wigner Intézete a CERN számítóközpontjának kapcsán kerül a lapok hasábjaira. A részecskekutató csillebérci épületében a kutatók évek óta vezeték nélküli hálózaton kommunikálnak a D-Link wifi-megoldásait használva. Hogyan lehet biztonságos a wifi-környezet?

A wifi-hálózat szükséges, ám a szigorú biztonsági protokollokhoz nehezen illeszthető teherként jelentkezik a legtöbb cégnél. Ezek a nehézségek kiküszöbölhetők.

Integrált wifi-megoldások – kevesebb karbantartás, kevesebb költség – A vállalati wifi-rendszerek középpontjában egy intelligens vezérlőegység, a kontroller – vagy PoE (power over Ethernet) switch – helyezkedik el. Ez a központi „agy” vezérli az akár 512 elérési pontot (ap-t). A biztonsági beállítások módosítása, frissítések telepítése, hibás eszközök lokalizálása – ezek a többnapos feladatok néhány másodpercre csökkennek. És nemcsak ez az egyetlen előny!

 


 

 

Összehangolt működés – Mi történik, ha egy hozzáférési pont meghibásodik? A cseréig rendszerint semmi, ott épp nem lesz wifi. A D-Link integrált megoldásainál azonban a környező pontok felerősítik jelüket, hogy lefedjék a kiesett területet, ami különösen hasznos például egy konferencia helyszínén.

Biztonság és költséghatékonyság – Központilag vezérelt, a környezeti hatásokra automatikusan reagáló, egyszerűen bővíthető rendszert szeretne kedvező áron? A kontrolleres megoldás rendszerint már egy éven belül kedvezőbb tco-val rendelkezik a hagyományos infrastruktúránál. Ráadásul különböző kontrollerek is elérhetők, így mindenki megtalálhatja a számára ideális megoldást.

Már felismerték a jelentőségét – A Cinema City Aréna Plaza közösségi tereiben és mozitermeiben december óta üzemel D-Link kontrolleres wifi-rendszer. A hálózat fogadófelülete az aktuális konferenciára szabható, sávszélessége szabadon alakítható, és az egyszerre jelentkező, akár több száz felhasználó sem terheli túl a hálózatot.