Technology

Jenson Button Vodafone
Forrás: ITB

Ismét Vodafone-újdonságot mutatott be Jenson Button

A fél éve bevezetett, korlátlan telefonhívást és üzenetküldést, valamint rengeteg internetezést lehetővé tevő, kibővülő Vodafone Red szolgáltatáscsomag miatt érkezett Budapestre a Forma 1-es világbajnok pilóta.

A három új kiegészítő szolgáltatás – az ingyenes internetes tárhelyet adó Vodafone Cloud, a telefonszámok elvesztését megakadályozó Contacts, valamint a mobilt a vírusoktól és más veszélyektől megóvó Protect – közül Jenson Button az utóbbit mutatta be szimbolikusan a Vodafone Red Show-n a zsámbéki Driving Camp vezetéstechnikai központban.

A Vodafone McLaren Mercedes pilótája Herczig Norbert raliversenyző, valamint a női és férfi vízilabda válogatott tagjainak segítségével mutatta be, hogy milyen végtelen lehetőségek rejlenek a biztonságos vezetésben, és milyen trükköket érdemes alkalmazni a különböző váratlan helyzetekben. A bemutató után Jenson Button felhívta a nézők figyelmét a vezetés közbeni mobilozás veszélyeire: „Hiszik vagy sem, de a közutak vezetés szempontjából sokkal zsúfoltabb, zavaróbb helyek, mint a versenypályák. Egy versenyautóban csak a pályára és az előtted haladókra koncentrálsz, de az úton a gyalogosok, az autósok, a közlekedési táblák és jelzések, az óriásplakátok és egész egyszerűen az út mentén zajló történések is elvonhatják a figyelmedet. A Vodafone tisztában van a biztonság fontosságával. Kulcsfontosságú, hogy mindig biztonságosan vezessünk, az útra és az úton levőkre koncentráljunk, és ne engedjük, hogy valami más kösse le a figyelmünket – ezért ne csábuljunk el egy sms megírására vagy egy hívás elintézésére, amikor a volán mögött ülünk, hanem tartsuk inkább mindkét kezünket a kormányon, és a vezetésre fókuszáljunk.”

A Vodafone ügyfelei körében végzett felméréséből kiderül, a válaszadók több mint kétharmada (67 százaléka) szokott autójából vezetés közben telefonálni, de közülük csak tízből hatan (61 százalék) ragaszkodnak a kihangosítóhoz. Minden hetedik (13 százalék) „néha” használ kihangosítót, míg tízből ketten (19 százalék) egyáltalán nem használják ezt a biztonságos mobilkiegészítőt.