Technology

10_Beck_420px_
Forrás: -

Virtuális mobilszolgáltató

Furcsa helyzet állt elő a hazai mobilpiacon, mert igaz ugyan, hogy durván fél év múlva egy negyedik szolgáltatóval is szerződhetünk, de mégsem olyan ez, mint amire számítottunk.

Ugrásra készen várja a hazai média színe-java, hogy a lehetőségeknek megfelelően végre előrukkoljon valaki egy bátor akciótervvel, mely szerint új szereplőként nyújtana mobilszolgáltatásokat a hazai mobilpiacon. Eddig semmilyen erre utaló jellel nem találkoztunk, s már kezdtük borítékolni, hogy a piac megmarad a három hazai mobilpiaci szereplő játékterének. Mint az a múlt héten bebizonyosodott: tévedtünk.

Beck György és Gerry Gray
Beck György és Gerry Gray

Igaz, nem nagyot, hiszen mégsem arról van szó, hogy valaki az általa birtokolt frekvenciák és a sebtiben kiépített hálózat révén készül megjelenni a magyar mobilpiacon, hanem arról, hogy a mobilpiaci szolgáltatásokhoz szükséges infrastruktúrát és erőforrásokat egy, már meglévő piaci szereplőtől fogja bérelni. Vagyis az új szolgáltató virtuális lesz. Most már csak az a kérdés, hogyan fogják hívni. Nos, az új szereplő a Tesco és a Vodafone közös – 50-50 százalékban tulajdonolt – vállalkozása, mely független mobilszolgáltatóként működik majd a magyar piacon.

A vállalat Tesco Mobile néven fogja kínálni szolgáltatásait a magyarországi Tesco-áruházakban, a Vodafone technológiájának és hálózatának támogatásával. A Tesco Mobile ügyfelek így mind a Tesco, mind a Vodafone által nyújtott előnyöket élvezhetik majd, hiszen a versenyképes mobilszolgáltatások és -készülékek a Tesco-áruházak országos hálózatán keresztül mindenki számára könnyen hozzáférhetőek lesznek, előreláthatólag valamikor 2012 első félévében.