Technology

Szabados Attila_420
Forrás: ITB

Új vezetés, új termékek

Két fontos változás is történt az ALEF életében az elmúlt néhány hónapban: Szabados Attila személyében ismét van helyi ügyvezetője a magyar leányvállalatnak, illetve új gyártóval, a NetApp-pal gyarapodott a képviselt cégek listája.

Szabados Attila
Szabados Attila
– 2009 óta nem volt helyi ügyvezetője a magyar leányvállalatnak. Hogyan alakulhatott ez így, és miért éppen most nevezték ki önt?

– 2009-ben volt egy éles váltás a magyarországi  ALEF életében. Addig kizárólag oktatócégként működött, akkor viszont a regionális vezetés elhatározta, hogy Csehországhoz és Szlovákiához hasonlóan itthon is elindítják a disztribúciós tevékenységet. Ez feszültséget okozott a magyar menedzsmentben, és végül ez vezetett oda, hogy a magyar leányvállalatot is Pozsonyból irányították. Én 2010 nyarán csatlakoztam a céghez üzletfejlesztési menedzserként, 2011 elején lettem kereskedelmi igazgató, és a nemzetközi menedzsment most látta érettnek a helyzetet arra, hogy megbízzon az ügyvezetői poszttal.

– Mi a jelentősége a piac és az önök számára, hogy ismét Budapestről irányítják a magyar leányvállalatot?

– Kettős üzenetet is hordoz ez lépés. Egyrészt rendkívül erős jelzés a piacnak, a meglévő és leendő partnereknek és ügyfeleknek: van itt egy cég, amely az elhúzódó válság alatt sem tűnt el, és nem hogy nem vonul ki a piacról, hanem erősíti is lokális jelenlétét és hosszú távra elkötelezi magát Magyarország mellett. Mindenki biztos lehet benne: jó lóra tesz, ha az ALEF-et választja.

Mindezek mellett a magyar leányvállalat munkáját is megkönnyíti, hogy helyi vezető van. Közel öt éven keresztül kellett megnyugtatunk tárgyalópartnereinket, hogy teljes felhatalmazással bírunk, nyugodtan megállapodhatnak velünk minden részletben – az csak formalitás, hogy a szerződést a Pozsonyban ülő ügyvezető írja alá. Most hazakerül az aláírói jog, ami nem csak a bizalmat erősíti irántunk, hanem az ügymenetet is felgyorsítja.

– A NetApp-pal együtt is csak három cég disztribúcióját vállalja fel az ALEF. A piacon vannak cégek, amelyek sokkal szélesebb portfolióval rendelkeznek.

– Szándékos ez a mértéktartás. A cég egyik alapelve, hogy értéknövelt disztribútori tevékenységet kíván folytatni. Természetesen minden disztribútor ezt állítja magáról, de ha valaki több tucatnyi – vagy egyes esetekben akár száz – gyártó termékeit értékesíti, akkor kizártnak tartom, hogy mindegyik mögé kellő szakértelmet tudjon állítani. Mi viszont kényesen ügyelünk arra, hogy az általunk képviselt termékeket magas szinten tudjuk támogatni is. A másik alapelv viszont a folyamatos építkezés, ezért megfontoltan, de folyamatosan keressük az új termékeket, cégeket is.

ALEF-történelem

Az ALEF 1994-ben alakult Csehországban és két évvel később jelent meg Szlovákiában is. Tevékenységi területe a Cisco-termékek disztribúciójára és a technológiai oktatására összpontosított. A magyar leányvállalatot 2002-ben alapították, ám a helyi képviselt 2009-ig csak oktatással foglalkozott, majd 2011-ben kezdődött Magyarországon is a Cisco-disztribúció. A magyar leányvállalat dinamikusan növeli árbevételét: a 2011-es pénzügyi év 870 millió forintos forgalmat hozott, míg a 2012-es már 1,5 milliárd forintot. Az idei, 2013-as üzleti év, ami 2014. március 31-én zárul,  2,1 milliárd forintos tervvel indult, amit Szabados Attila szerint jelentősen túlteljesítenek (2,3-2,4 milliárd), jövőre pedig már a 3 milliárd forint feletti bevétel lesz a célkitűzés.

– Hogyan választják ki a képviselt cégeket?

– Mivel a cég kizárólag Cisco-disztribútorként indult, a Cisco mindig is központi szerepet fog játszani az ALEF kínálatában. Ugyanakkor figyeljük, hogy milyen irányban fejlődik az informatika és hol vannak komoly piaci lehetőségek. Ezek pedig manapság az adatközpontok és a számítási felhő. Az adatközpontokhoz a Cisco szervereket és hálózati eszközöket is kínál, ez adott. 2012-ben az F5 nevű céggel egészítettük ki a portfoliónkat, amely a kiemelkedő minőségű terheléselosztási technológiái és webes alkalmazás-tűzfalai révén játszik fontos szerepet a felhőben. Ehhez jött most a NetApp, mint a tárolási megoldások egyik vezető globális gyártója, és amelynek termékei iránt Magyarországon is egyre nagyobb az érdeklődés. Arra is ügyelünk, hogy adott technológiai területről lehetőleg csak egy gyártó termékeit vegyük fel a kínálatba.

ALEF-NetApp együttműködés

Az ALEF Distribution HU Kft. 2014. márciusától a NetApp Inc. hivatalos disztribútor partnere lett. A Cisco és az F5 termékei mellett a NetApp piacvezető adattárolási megoldásai jól illeszkednek az ALEF adatközponti technológiákra épülő portfóliójába. Az ALEF a termékek viszontértékesítése mellett magas szintű hozzáadott szolgáltatásokat is kínál partnereinek, mind az értékesítést megelőző, mind az azt követő időszakban.

A hivatalos disztribútori minősítést megelőző időszak intenzív felkészülése során az ALEF ütőképes értékesítő és szakértő csapatot állított fel a viszonteladói bázis kiszolgálására. A magyarországi operáció szoros együttműködésben végzi munkáját az ALEF Group cseh és szlovák cégeivel, kihasználva a regionális jelenlétben rejlő lehetőségeket.

A középtávú tervek szerint az ALEF, összhangban a regionális terjeszkedéssel, a magyar piac meghatározó szereplője kíván lenni a NetApp technológiák értékesítése terén.

 

– Az újonnan képviselni kívánt céghez új emberek is kellenek?

– Már meg is vannak. Még tavaly augusztusban – jóval a disztribútori szerződés tényleges megkötése előtt – vettük fel a piacon jól ismert munkatársat, Váradi Csabát NetApp üzletfejlesztési menedzsernek, októberben pedig egy szakmai körökben szintén ismert és elismert mérnököt, Béres Róbertet. Vagyis mire a szerződés aláírására került a sor, már két dedikált emberünk volt a NetApp termékeire.

De ahogy mondtam, ez a stratégiánk egyik talpköve. Csak olyan terméket értékesítünk, amihez az első perctől műszaki támogatást is tudunk adni viszonteladóinknak, majd hosszú távon képessé válunk azok technológiai oktatására is. Cisco-ból ez a cég indulása óta így van, F5-ből is van már hivatalos F5 oktatói minősítéssel rendelkező kollégánk és NetApp-ból is ez a középtávú célunk. Ezt a gyártók is kedvelik, mert örülnek ha a partnerek minőségi oktatását és műszaki támogatását a disztribútorokra lehet bízni.