Technology

internship
Forrás: internship4me.com

Élesben gyakorolnak

A munkaerő-piaci elvárásokhoz jobban alkalmazkodó képzési struktúrát céloz meg a T-Systems Magyarország és a Pécsi Tudományegyetem megállapodása.

Sokrétű együttműködésről állapodott meg egymással a T-Systems Magyarország és a Pécsi Tudományegyetem. A Rékasi Tibor vezérigazgató, Ragoncsa Géza infokommunikációs megoldásokért felelős vezérigazgató-helyettes, valamint Bódis József, az egyetem rektora által aláírt megállapodás kiterjed az informatikai duális képzésre, a kutatás-fejlesztésre, a technológiatranszferre, valamint az innovációs és kutatási eredmények hasznosítására.

A Pécsi Tudományegyetem
A Pécsi Tudományegyetem
Az együttműködés egyik legfontosabb terepe a duális képzés megvalósítása az informatika oktatásában. A következő másfél évtizedre meghirdetett felsőoktatási koncepció egyik legfontosabb irányvonala a piaci elvárásokhoz igazodó képzési struktúra elterjesztése. A felsőoktatásban ennek megfelelően növelni kellene a gyakorlatorientált képzések arányát. Bódis József szerint a T-Systems és a PTE együttműködése tökéletesen illik ebbe a koncepcióba. A vállalat alapvetően a pécsi egyetem nappali képzésben részt vevő hallgatói számára biztosít gyakornoki helyeket. A program részeként a diákok már tanulmányaik ideje alatt első kézből szerezhetnek tapasztalatokat a nagyvállalati környezetről, munkakultúráról, és már gyakorlott szakemberek lehetnek, mire megszerzik diplomájukat. A minőségi szakember-utánpótlás az informatikai ipar számára is kulcsfontosságú, hangsúlyozta Rékasi Tibor. A vállalat a tervezett pécsi szoftverházban, illetve az egészségügyi informatika terén folyó projektekben kínál lehetőséget az egyetem hallgatóinak a gyakorlat megszerzésére.

A T-Systems Magyarország és anyavállalata, a Magyar Telekom ezzel párhuzamosan megújítja és összevonja gyakornoki programjait. Február 1-től már nem csak félévente, hanem egész éven át, folyamatosan lehet jelentkezni a Telekom Csoporthoz gyakornoknak, akár egyes, konkrétan meghirdetett pozíciókra is. A megújult programban a gyakornokok minimum három hónapig, de akár az aktív hallgatói jogviszony végéig is dolgozhatnak a cégnél. A munkaidő minimum heti húsz óra, de ennél többről is lehet szó – amiért magasabb fizetés is jár. A gyakornoki programban már most is mintegy 500 fiatal vesz részt egy időben.