Technology

09_MG_6396__420
Forrás: -

Több képernyőn

Nő az igény arra, hogy a tartalmak számos platformon jelenhessenek meg.

Minden eszközön egységes videóélményt nyújthat a Cisco és az NDS közös rendszere, amely a különböző, televíziózásra és videós kommunikációra alkalmas készülékeket emeli közös platformra – állítja az amerikai vállalat. A Videoscape Unity nevű, felhő alapú szoftvermegoldás egy időben több képernyős videós tartalomelérést tesz lehetővé az arra alkalmas mobileszközökön (táblagépeken, okostelefonokon) és „okos” televíziókon. A szoftver moduláris, nyílt rendszer, amely akár harmadik fél által készített komponensekkel is továbbfejleszthető.

 


 

A Cisco a 2011-es Consumer Electronics Show-n mutatta be első tv-szolgáltatási platformját, a Videoscape-et, majd az NDS portfóliójának ebbe integrálásával jött létre a Videoscape Unity platform. (Az NDS a Cisco által 2012-ben felvásárolt videoszoftver és tartalombiztonsági szolgáltató – a szerk.)

Guillaume de Saint Marc, a Cisco Service Provider Video Technology New Initiatives üzletág vezetője lapunknak elmondta, hogy felhasználói szempontból egyre nagyobb igény mutatkozik a különböző videós tartalmak több képernyős elérhetőségére. Mint kifejtette: körülbelül hat, megabites szintű sávszélességet nyújtó internetelérésre van szükségük a felhasználóknak ahhoz, hogy használni tudják az alapvető videó- és tv-szolgáltatásokat, de hd felbontású tartalmak esetén minimum 20 Mbit/s-os sávszélesség szükséges a hibátlan működéshez.