Technology

díj
Forrás: kpha.us

Huszonegy új fejlesztés mutatkozott be a TechShow-n

Kiválasztották az idén ötödik alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShow győzteseit.

Az idén jubiláló TechShow-n (angol nevének rövidítésével a HITS-en) összesen 21 új it fejlesztés mutatkozott be a befektetőkből, hazai és nemzetközi szaktekintélyekből, illetve szakmai érdeklődőkből álló közönség előtt. Végül a Fitnect-3D Virtuális Tükör, az iParking, a Cubilog és a ShopDash projektek nyerték el az idei HITS fődíjait.

Az újságírókból, befektetőkből, startup-tanácsadókból és it szakemberekből álló zsűri a ShopDash fejlesztést díjazta. A győztes csapat a Szilícium-völgyi startup szcéna egyik igazi szupersztárjával beszélgethet 20 percet négyszemközt Skype-on.

A leginnovatívabb megoldást elismerő közönségdíjat az egy saját adatgyűjtő és összegző rendszert fejlesztő Cubilog csapata kapta. A jelenlévők az intelligens parkolási programot, az Iparkingot bemutató Szabó Sándornak ítélték a legjobb prezentációért járó díjat. A Hipavilon Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. különdíját a Fitnect-3D Virtuális Tükör érdemelte ki.

Az idei HITS a szakmai kiállítás mellett számos a szokványostól eltérő előadásnak és kerekasztal beszélgetésnek adott helyet. Ezek célja a jövő innovációs trendjeinek felvázolása mellett a cégépítés folyamatainak mélyebb elemzése volt. A kezdő it vállalkozás számára unikális ismeretszerzési lehetőségen olyan már befutott startupok felsővezetői számoltak be tapasztalataikról, mint a Prezi.com, a LogMeIn és a Ustream.

Emellett a TechShow-n olyan nemzetközi nagyágyúk tartottak előadást a digitális forradalom legújabb vívmányairól, mint Jesse Russell. Az évtizedekig a K+F fellegváraként elismert Bell Labs egykori vezérigazgató-helyettese a vezeték nélküli technológiák lehetséges jövőjéről tartott prezentációt. Mellette Ali Sadri, az Intel 5G, valamint a wifit várhatóan felváltó WiGig technológiai fejlesztésekért felelős igazgatója ismertette a következő évtized várható innovációs irányait.