Technology

24_nfs-hospitality_com_420px
Forrás: -

Távmunka, kérdőjelekkel

Habár a távmunka jelentős költségmegtakarítást eredményezhet a cégeknél, és a munkavállalók számára is előnyös lehet, idehaza van még mit tanulnunk a témában.

 

Már régen vége van annak a korszaknak, amikor „röghöz kötötten”, egész nap egy irodában kuksolva kellett dolgozni, hiszen az internet, s olyan technológiai megoldások révén, mint például a cloud computing, a munkavállalók úgynevezett mobilirodákból is tökéletesen el tudják végezni a feladatukat. És bár az információs társadalom technológiai miliője lehetővé tenné akár az otthonról történő munkavégzést is, a munkaadók nagy része – valamilyen rejtélyes okból kifolyólag – a mai napig elvárja, hogy az alkalmazott néhanapján azért legalább fusson egy tiszteletkört az üvegkalickában. Mégsem ez a legnagyobb probléma.

Forgács Tamás, a Magyar Távmunka Szövetség elnöke szerint eleve nagyon nehéz olyan munkaadót találni, amely a távmunkások számára folyamatosan biztosítja a munkákat. Persze gondolhatnánk, hogy az olyan megoldások, mint a cloud computing, akár már rövid távon is javítani tudnak a helyzeten, a felhővel kapcsolatban azonban még a mai napig komoly biztonsági aggályok merülnek fel.

Léteznek ugyanis olyan jogi kritériumok, melyek alapján pontosan meg kell tudnunk mondani, hogy egy adatot hol tárolunk. Ám mivel a cloud esetében ez sokszor nem egyértelmű, a felhő alapú távmunkának bizonyos esetekben eleve jogi korlátjai lehetnek.

Ennek ellenére nem olyan rossz a helyzet, mint gondolnánk. A KSH friss adatai szerint Magyarországon összesen 90 ezerre tehető azoknak a munkavállalóknak a száma, akiket alkalmanként vagy rendszeresen távmunkában foglalkoztatnak.


Amennyiben a 3,5 millió aktív hazai munkavállalót vesszük alapul, ez a szám nem sok, viszont ha a magyar call center szakmában foglalkoztatottak arányához viszonyítjuk, akkor még jónak is mondható. A szövetség most azon dolgozik, hogy a távmunkásoknak rendszeresen legyen munkájuk.

Ezt előmozdítandó, a munkaadókat nemzetközi módszertan alapján fogják szűrni, és egy minősítési kritériumrendszer bevezetését is tervezik.

A szövetségnek a hazai távmunka fellendítésére, fenntarthatóságára van egy újszerű, idehaza jobbára még ismeretlen elképzelése is. Távmunkaházakkal küszöbölnék ki az otthoni távmunka egyes hátrányait, ugyanakkor elérhetővé tennék a távmunka általános előnyeit. A távmunkaházak jó megoldást nyújthatnak a vállalatok számára is, ugyanis mint szatellit iroda funkcionálnak, és lehetőséget biztosítanak a munkaadó előírásainak megfelelő munkakörnyezet kialakítására. Továbbá biztosítják a távmunkavégzéshez szükséges infrastruktúrát azoknak a vállalkozásoknak, amelyek az adott térség munkaerőbázisán kívánnak távmunkahelyeket létrehozni és működtetni, így növelve hatékonyságukat, versenyképességüket.

A távmunkaházak létesítésével ugyanakkor a kirívó foglalkoztatási problémákkal küzdő, elmaradott régiókon, az itt élő munkavállalókon kívánnak segíteni. Az elkövetkezendő néhány évben 20-30 ilyen létesítmény megnyitását tervezik – tette hozzá Forgács Tamás.