Technology

szja adóbevallás számla bill recieve
Forrás: ITB

Digitális számlatömb kisvállalkozásoknak

Megszületett az első olyan alkalmazás Windows 8.1 operációs rendszerre, ameit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) is elismer.

Felhőalapú digitális számlatömb alkalmazást készített kisvállalkozások számára a Kulcs-Soft. A Windows 8.1-es táblagépekre és laptopokra már letölthető, és hamarosan Windows Phone 8 rendszerű okostelefonokra is ingyenesen elérhetővé váló Számlázz Most app hazánkban elsőként a NAV igazolásával rendelkezik, így minden tekintetben képes kiváltani a hagyományos, papír alapú számlatömböket. 

Az ingyenes alkalmazás minden szükséges adatot az interneten, a felhőben tárol, így a számlák kiadása mindenütt lehetséges, emellett a számlák és az ügyfelek nyilvántartása is mindig kéznél van. Ráadásul mivel az alkalmazásban kiadott számlák automatikusan könyvelődnek, így azzal sem kell vesződniük az alkalmazottaknak.

"A Kulcs-Soft elkészítette a jövő ügyviteli szoftverének első változatát, Magyarországon elsőként. Ez a szoftver hihetetlen hatékonyságot biztosít egy cég számára, hiszen minden dolgozója azonnal hozzáfér a cég összes adatához, és olyan eszközről, ami számára a legoptimálisabb! Ezek a cégek így tehát behozhatatlan előnyhöz jutnak a hagyományos ügyviteli szoftvereket használó cégekhez képest" – fejtette ki Kulcsár Tibor, a Kulcs-Soft elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, hogy az alkalmazás tökéletesen lefedi egy átlagos kisvállalat összes olyan igényét, ami szükséges a munkájához.

A szoftver elérhető a Windows Áruházból, az alapverzió ingyenes lesz, a modulok árait 10 dollár/hónap konstrukcióra tervezik, tehát az éves költsége nem fog 1000 dollár fölé menni. "Ez minden kkv számára elérhető és megfizethető" – mondta Kulcsár Tibor. Vass Gábor, a Microsoft Magyarország vállalati és partnerkapcsolati igazgatója hozzátette: "A korszerű informatikai megoldások napjainkban elengedhetetlenek minden kisebb-nagyobb vállalkozás sikeréhez. A kis- és középvállalkozások számára különösen ajánlott a felhőalapú megoldások használata, mivel segítségükkel ügyeiket a nagyvállalatok esetében ismert legmodernebb eszközeikkel intézhetik, bárhol járjanak, bármikor legyen szükségük rá".