Technology

12_doctor1_420px
Forrás: -

Speciális munkaerőt képeznek

Olyan szakemberek felkészítése kezdődik, akik a hazai lakosságot sújtó gyakori betegségek felismerésében lehetnek a társadalom hasznára.

 

Széles körű együttműködést megalapozó keretmegállapodást kötött október 18-án az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara és a GE Healthcare az oktatás, a kutatás és a fejlesztés segítése érdekében. A megállapodás egyik legfontosabb célja olyan szoftverfejlesztő mérnökök képzése, akik a legmodernebb diagnosztikai eszközökkel dolgozhatnak majd olyan fejlesztéseken, amelyek hozzájárulnak a népességet sújtó gyakori betegségek korai észleléséhez.


A célok megvalósításához a GE Healthcare hosszú távú támogatási programmal járul hozzá. Mindamellett, hogy anyagi támogatást ad az ELTE Informatikai Karának, gyakorlati szakemberekkel, ösztöndíjakkal támogatja az egyetemet és a hallgatókat. Ugyanakkor a GE Healthcare abból húzhat hasznot, hogy magasan képzett hazai szakemberekkel bővítheti állományát, akik már az oktatás alatt bekapcsolódhatnak a kutatásba és a fejlesztésbe.