Technology

Sikeres emberek a jövő nemzedékéért

Engedhetnek egy picit a vállalati környezet szorító nyakkendőinaz informatikai nagyágyúk hazai képviseleteinek legbevállalósabb vezetői, és egy sokkal keményebb közeg felé veszik az irányt: középiskolákba.

Nem sok olyan pillanat akad a magyarországi informatikai vállalatokvezéreinek életében, amikor lazák, közvetlenek lehetnek. Márpedig a HUMANsoft kezdeményezésének köszönhetően hamarosan megvalósulhat egy olyan országos roadshow, amely során a szervező mellé állhatnak a legsikeresebb hardver és szoftver gyártók főnökei, és vidéki középiskolásokkal oszthatják meg saját sztorijaikat.Utána alávethetik magukat a tanulók kérdéseinek, de óvatosnak kell lenniük, mert a gimisek frankón rákérdeznek majd a lényegre.(Mindez az itbusiness és az Upfront szoros együttműködésével valósulhat meg. – a szerk.)

 

Akik már tuti, hogy jönnek

A HUMANsoftot képviselő Somlyai Gábort egészen biztosan követi az Intel Hungary, a HP Magyarország, a FUJITSU, a NetApp, a Microsoft Hungary és a Symantec ügyvezetője is.

Siker önerőből

Kitartó küzdelem révén sikerülhet önerőből a csúcsra jutni – ezt bizonyították be maguknak a HUMANsoft vezetői, és ezt is szeretnék elhitetni az it-tudományt mostanában tanuló gyerekekkel. Biztosan tudnak tanácsokat adni az életvezetéssel kapcsolatban, vagy olyan gondolatokat megosztani, amelyeknek hasznát veheti a magyar ict-társadalom következő generációja. „A gyerekeknek ténylegesen adhat egy lökést, hogy hallanak a mai sikeres vezetők pályakezdéséről. Az a cél, hogy segíteni tudjunk azoknak az iskoláknak, ahol minden támogatás számít” – mesélt a tervekről a Bridge-nek Somlyai Gábor, a HUMANsoft ügyvezető igazgatója. A cégötlete, hogy a programban résztvevő partnerek intézményenként összesen 500 ezer forintos támogatást kínálnak fel a meglátogatott suliknak. A projekt hosszú távú jövője lehet, hogy a kezdetben négyhelyszínes roadshowtaz első sorozatot követően minden évben megrendezik, és egyre több vállalat csatlakozik hozzá.

 

Ugródeszka?

Sosem lehet tudni, hogy mikor adódik egy váratlan lehetőség egy mesés karrierépítésre. A HUMANsoft leendő programjairól azért sem érdemes ellógni, mert a résztvevők nyitott szemmel járnak a diákok között, és bármikor kiszemelhetnek maguknak egy-egy talentumot. A tehetséggondozás ugyanis nem titkoltan a „Ctrl UR Future” névvel ellátott projekt egyik fő célkitűzése. Ennek bizonyítéka, hogy az informatikai megoldásszállító ösztöndíjprogram beindításán is gondolkodik, bevonva a fiatalokat az innovatív feladatokba. Nem kizárt, hogy később létrejön egy spin-off projekteknek fenntartott inkubátorház is, és nagy a valószínűsége, hogy innovációs versenyt is hirdetnek a középiskolák számára. Szintén valóra vált álom lenne, ha az egyetemek is csatlakoznának a sorozathoz, kiterjesztve azt akár a határokon túlra is.