Technology

elektromos_töltőállomás
Forrás: renewableenergyworld.com

Elektromos kisautó a Széchenyi István Egyetemtől

A győri Széchenyi István Egyetem és a campuson működő Járműipari Kutatóközpont (JKK) csütörtök délelőtt bemutatja és üzembe helyezi saját fejlesztésű, elektromos kisautóját.

A Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutató Központja 2014. május 21-23. között szervezi meg a „Workshop on Design, Simulation, Optimization and Control of Green Vehicles and Transportation” elnevezésű szakmai rendezvényét. 

A háromnapos eseményen hazai és külföldi szakemberek tárgyalnak a hibrid és elektromos autók fejlesztésével és a városi közlekedés szervezésével kapcsolatos kutatásokról. A workshop keretében szó esik a városi közlekedés környezeti hatásairól, valamint a forgalmi adatok alapján történő légszennyeződés előrejelzésről is. 

A rendezvény alkalmával, május 22-én az intézmény bemutatja kutatásainak egyik eredményét a saját fejlesztésű, elektromos városi kisautóját, amelyet a legkorszerűbb kommunikációs eszközökkel szereltek fel valós környezetben végzett további kutatásokhoz. A jármű fejlesztői a workshop keretében tesztelik az autót, melyet az intézmény forgalomba is helyez.