Technology

SAP_AG
Forrás: topnews.us

A SUSE Linux Enterprise Servert ajánlja a HANA futtatásához az SAP

Ismertette a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet és az SAP Hungary a két cég között 14 éve fennálló együttműködés legújabb eredményeit, amelyek a piaci trendek alapján legfontosabbnak számító területekre fókuszálnak.

A szakértők elemzései szerint 2013-ban az egyik legjelentősebb technológiának tartott memóriaalapú számítástechnika eddig kihasználatlan lehetőséget kínál a vállalatoknak a valós idejű adatelemzés révén, olvashatjuk a kiadott közleményben. Az SAP és a SUSE közös fejlesztései is ebbe az irányba mutatnak, így a memóriaalapú SAP HANA futtatásához a vállalat a SUSE Linux Enterprise Server használatát támogatja ügyfelei körében, amely az SAP alkalmazásokhoz optimalizált operációs rendszer.

Az idei évre kiadott előrejelzésében a Gartner a legfontosabb területek között említi a memóriaalapú számítástechnikát, amely az üzleti innovációban eddig feltáratlan lehetőségeket nyit. Az új technológia segítségével a korábban napokat, órákat igénybe vevő folyamatok akár másodpercekbe is belesűríthetők, és teljesen valós idejű szolgáltatásokat eredményeznek.

Az SAP memóriaalapú platformja, az SAP HANA a fejlesztő tájékoztatása szerint valós idejű betekintést nyújt az üzleti információkba, ezzel elősegíti a gyors és rugalmas döntéshozatalt, valamint technológiájának köszönhetően csökkenti az it-üzemeltetési költségeket. A vállalat a jövőben minden termékét erre az alapra ülteti át, ennek a törekvésnek az egyik legújabb és legfontosabb példája pedig a nemrégiben bemutatott SAP Business Suite on HANA, a memórialapú technológiára épülő nagyvállalati rendszercsomag.