Technology

Nem csak Windows (forrás: accelerance.com)
Nem csak Windows (forrás: accelerance.com)
Forrás: accelerance.com

SUSE Linux a Windows Azure-on

Bejelentette a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet, hogy általánosan elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Server mellé nyújtott alapszintű, illetve kiemelt támogatás a Windows Azure platformon.

Emellett mostantól az openSUSE 12.3 is futtatható a Microsoft platformján. Az újdonságoknak köszönhetően a vállalatok és a fejlesztők gyorsan, könnyedén, időt és pénzt megtakarítva telepíthetnek igény szerinti Linux szolgáltatásokat a Windows Azure rendszeren.

A Microsoft és a SUSE több éve dolgozik azon, hogy egymással hatékonyan együttműködő megoldásokat fejlesszenek ki a vegyes Windows és Linux informatikai környezeteket alkalmazó vállalatok részére, olvashatjuk a kiadott közleményben. A közös munka hat évvel ezelőtt kezdődött a Linux Integration Components összetevők kifejlesztésével, amelyek lehetővé tették, hogy a Linux problémamentesen fusson a Windows Server Hyper-V hypervizoron.

A stratégiai partnerség legújabb eredményeinek köszönhetően a fejlesztők és a szervezetek kihasználhatják a Windows Azure platformon egyedüliként elérhető, stabil és megbízható nagyvállalati Linux-disztribúció, a SUSE, valamint az ingyenesen elérhető openSUSE előnyeit, és az igényeiknek megfelelően választhatnak a két rendszer közül. Mivel a két megoldás működése és kezelése hasonló, nincs szükség új ismeretek elsajátítására, ha a vállalatnak az egyikről a másikra kell váltania a későbbiekben.