Technology

xmas_datacenter
Forrás: slashgear.com

Adatközpontok karácsonyra

Átadta első két helyi adatközpontját az SAP Oroszországban. 20 millió eurót költöttek a Moszkva, és mellette fekvő központ kialakítására, számításaik szerint a befektetése még a mostani gazdasági helyzetben is két éven belül megtérül.
Az SAP 2014-ben kezdte meg a felhő alapú megoldásait értékesíteni Oroszországban, amelyeket már tucatnyi helyi, és száznál is több külföldi cég használ.

Az SAP canberrai központja a kormányintézmények számára
Az SAP canberrai központja a kormányintézmények számára
Világszinten egyedülálló intézményt és egy felhőközpontot is létrehoz az SAP Ausztráliában. A 150 millió ausztrál dolláros beruházás keretében megszülető SAP Institute for Digital Government-et várhatóan 2015 második negyedévében adják át a fővárosban, Canberrában, ahol a legújabb it- technológiákat prezentálják majd a közszféra számára. A novemberi bejelentés szerint a beruházás 250 fő felvételét is jelenti a helyi leányvállalatnál. Az európai gyártó Ausztráliában is több mint 50 kormányzati ügynökséggel áll kapcsolatban.

A mára a világ legnagyobb felhőszolgáltatójává avanzsált SAP igyekezete érthető, hiszen több ország, mint például az Egyesült Királyság, Amerika mellett már Ausztráliában is a „cloud first” szabályt alkalmazzák a közszférában. Ennek lényege, hogy az új it-beszerzéseknél a felhő típusú megoldásokat kell preferálni, és itt további pozíciókat szerezne a cég.

Idén a vállalat jelentős felvásárlással is erősített. Története legnagyobb akvizíciójaként, 8,3 milliárd dollárért vette meg az utazási költségszámla-megoldásokat fejlesztő, amerikai Concurt.

Az SAP 2014-es évre több mint egymilliárd eurót remél a felhőszolgáltásokból, ennyi közel 40 százalékos éves növekedésnek felelne meg. A szoftvergyártó január 20-án adja ki pénzügyi gyorsjelentését.