Technology

bankkártya hitelkártya abuse visszaélés credit card
Forrás: ITB

Teljes jogú MasterCard tag lett az O.F.SZ.

A 2012 októberében alapított O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. fél éves, szigorú nemzetközi engedélyezési folyamatot követően a MasterCard teljes jogú, közvetlen tagjává vált. Ezzel jogosult lett a MasterCard és PayPass logóval ellátott Fizetési Kártya kibocsátására és elfogadására.

Az O.F.SZ. Zrt. készpénz-helyettesítő pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújt. Az ingyenes fizetési számlán és internetbankon kívül olyan fizetési kártyát bocsát ki, amely a megszokott bankkártya funkciók mellett számos kényelmi szolgáltatást tesz elérhetővé. Használható például arra, hogy a csekkeket több helyen, sorban állás nélkül is ki lehessen fizetni vele, továbbá mobilegyenleg feltöltésére is alkalmas.

A 2012-ben alakult O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt. tagja a VIBER, GIRO és SWIFT fizetési rendszernek, ezek mellett MNB szakhatósági hozzájárulást és PSZÁF tevékenységi engedélyt kapott. Ez utóbbival a Magyarországon működő mindössze 7 pénzforgalmi intézmény egyike lett – például az American Express és a Magyar Posta mellett. 2013 december második felében fél éves, szigorú nemzetközi engedélyezési folyamat eredményeként az O.F.SZ. Zrt. a MasterCard nemzetközi kártyatársaság principal, vagyis teljes jogú, közvetlen tagjává vált és ezzel MasterCard logóval ellátott Fizetési Kártyák kibocsátására és elfogadására jogosult.

Az O.F.SZ. Zrt. 2014 elejétől – a világon bárhol használható – MasterCard PayPass kártyát bocsát ki. A kártya alkalmassá tehető többek között törzsvásárlói programok kezelésére, de akár közlekedési bérletként is használható lesz – így azt az utazásnál nem kell külön bemutatni. Az O.F.SZ. Fizetési Kártyája a megszokott plasztikoknál több funkciót képes ellátni: használatával például a hétköznapokban rendszeresen felmerülő kiadások (pl. rezsidíjak, telefon egyenleg feltöltés, helyi adók, stb.) befizetése is kényelmesebbé válik, hiszen nem kell hosszasan sorban állni, és az eddiginél jóval több helyen elérhető lesz ez a szolgáltatás.