Technology

tijottok
Forrás: TiJöttök

Nyerteseket hirdetett a TiJöttök!

Mezőgazdasági adatgyűjtő rendszer, építőipari másodnyersanyagok hasznosítását lehetővé tévő megoldás és egészségügyi dokumentumkezelő lett az idei TiJöttök! verseny három nyertese.

Ünnepélyes díjátadó gálával ért véget az idei TiJöttök! innovációs projektverseny. A Miniszterelnökség fővédnöksége mellett, a T-Systems Magyarország, a Sanofi és az Agrotechfood főtámogatásával megvalósuló megmérettetés célja a volt, hogy már legalább pilotprojekt szinten létező megoldásokat kutasson fel.

Több mint félszáz pályázat érkezett három kategóriában: agrár- és élelmiszeripar, digitális város, illetve egészségipar. Minden kategóriában három-három döntőst választottak ki, amelyek közül közönségszavazás döntött a nyertesről. A kiírók olyan innovatív termékeket, technológiákat vagy szolgáltatásokat vártak, amelyek már a megvalósulás küszöbén állnak, emellett jelentős mértékben hozzájárulhatnak a hazai mikro-, kis- és középvállalatok versenyképességének növeléséhez, illetve a magyar technológiaexport növekedéséhez.

 

A nyertesek és megoldásaik:

– Unicomp Informatikai Kft: AgroSense vezeték nélküli mezőgazdasági adatgyűjtő rendszer

– Clean-way Kft: Építési beruházásokon keletkező másodnyersanyagok hasznosítására irányuló térképes rendszer

– Medical Media+ Kft: SOS Infocard – egészségügyi dokumentumkezelő rendszer vészhelyzeti kártyával

Különdíjat kapott még a Vitálvár Kft. Makka Beauty Coffee termékcsaládja, a ChemCon Holding Kft. kukoricából készíthető Biobottle palackja, illetve az Ignis Computer Chameleon nevű elosztott rendszerű jelfeldolgozó és épületvezérlő rendszere.