Technology

email_címlap
Forrás: www.doubleurincome.org

Novell GroupWise: megkönnyíti a vegyes levelezőrendszerek használatát

A Novell GroupWise 2012 SP2 frissítés legfontosabb újdonsága a GroupWise Coexistence Solution for Exchange, amely egyszerűbbé teszi a GroupWise és Exchange levelezőrendszerek egyidejű használatát a vállalatokon belül.

A fejlesztő szerint az egyszerűen telepíthető új eszköz révén mostantól már nem csak az e-mailek és a naptárbejegyzések kezelése átjárható a két rendszerben, de az időpontok keresése és a címlisták használata is transzparens a GroupWise és az Exchange között.

Napjainkban számos vállalat szembesül azzal a kihívással, hogy egyszerre kell használnia a GroupWise és a Microsoft Exchange levelezőrendszereket a vállalati infrastruktúrán belül. Könnyen adódhat ilyen helyzet például egy cég felvásárlása vagy két vállalat összeolvadása során, valamint abban az esetben is, ha egyes, a szervezet működéséhez szükséges alkalmazások futtatása csak bizonyos levelezőrendszerekben megoldható. Egy megfelelő áthidaló megoldás ilyenkor segít elkerülni a jelentős költséggel és kieséssel járó migrációt, egyszerre támogatva az összes felhasználót a saját e-mail környezetében.

A GroupWise és Exchange rendszerek között már korábban is átjárható volt az e-mailek és a naptárbejegyzések kezelése. A GroupWise Coexistence Solution for Exchange ezt a képességet terjeszti ki, lehetővé téve a címtárak szinkronizálását is, illetve a szabad/elfoglalt keresést a naptárakban.