Technology

NMHH
Forrás: ITB

Budapesten formálódhat a digitális gazdaság

Egyedülálló hozadéka lehet a Magyarországon december 4-én megrendezendő hírközlési találkozónak, hiszen kevés példa volt eddig arra, hogy a szektor fejlődési irányait elsősorban gazdasági és befektetési szempontból elemezzék a szakemberek.

December 4-én, Budapesten rendezi meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt a nemzetközi konferenciát, ahol a régiós befektetésekért felelős banki szakemberek, pénzügyi tanácsadók és elemzők, a szektor szabályozói, valamint uniós tisztségviselők közösen keresnek válaszokat arra, hogyan lehet versenyképesebbé tenni a kontinens telekommunikációs szektorát.

A konferencián szó lesz az európai hírközlési szabályozás lehetőségeiről, kiderül majd, milyen eszközökkel biztosítaná a fejlődést az unió, és mit gondolnak erről a tagállamok képviselői. Az Európai Bizottság egységes távközlési piacra vonatkozó javaslatának értékelése mellett megismerhető lesz az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) által képviselt álláspont is.

A konferenciát követően az európai szabályozó hatóságok vezetői részt vesznek a BEREC 2013. évi negyedik plenáris ülésén, amelyre december 5-6-án, Budapesten kerül sor szintén az NMHH szervezésében. A hírközlési konferenciáról bővebb információt a www.nmhhconference2013.hu oldalon találnak az érdeklődők.