Technology

de_2013
Forrás: NJSZT

Digitális esélyegyenlőség konferencia

Idén nyolcadik éve rendezi meg az NJSZT a Digitális Esélyegyenlőség (DE!) konferenciát. Ezúttal „Okosodjunk okosan” címmel áttekintést ad az információs társadalom előnyeiről, lehetőségeiről és egyúttal felhívja a figyelmet a „tárgyak internete” és az m2m világ új lehetőségeire és veszélyeire.


 Hét előadásból áll a program. Bőgel György nyitó előadásában a „smart", azaz okos, agyafúrt rendszerekről lesz szó, amelyek legfontosabb tulajdonságait, összetevőit, fejlődési trendjeit igyekszik példákon keresztül megvilágítani. Ezután Papp László, a Gartner hazai képviseletének ügyvezető igazgatója személyesen adja át nemzetközi tapasztalatait, és kitér az it-szakma hazai kihívásaira is. Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs igazgatója „Okos város – New York, Párizs, Szolnok” címmel mutatja meg, hogyan válnak okos rendszerekké az emberek mindennapjaiban használt hálózatok, és ezeket hogyan integrálja szerves egységgé az infokommunikáció.

A DE! konferencia keretében adják át az NJSZT 2014. évi díjait, és az „Év informatikai újságírója” – Kovács Attila-díjat. A teljes program itt látható.