Technology

10_blogspot_com_420px
Forrás: -

Mobilnet új szinten

Az új év beköszöntével új mobiltechnológia debütál Magyarországon.

Amint túltettük magunkat a szilveszteri megpróbáltatásokon, kapcsolódó élményeinket akár már egy új technológia segítségével is megoszthatjuk. Persze csak akkor, ha mi magunk is a magentásoknál vagyunk, hiszen a 4g/lte mobilinternet-szolgáltatást 2012. január 1-jétől egyelőre csak a T-Mobile ügyfelei élvezhetik – hangzott el a vállalat múlt hét pénteken tartott sajtótájékoztatóján.


A fő cél az – minden szolgáltató részéről –, hogy az országot lehetőleg teljes egészében lefedjék mobilinternetes hálózatokkal, illetve a jövőben sokkal jobb, megbízhatóbb, ugyanakkor a negyedik generációs mobil adatátviteli szabványokkal kompatibilis infrastruktúrákat építsenek. Viszont tekintettel arra, hogy ebbéli szándékát a Telekom jelentette be utoljára a „hármak” közül, kissé paradox helyzet állt elő: úgy néz ki ugyanis, hogy először ők érhetnek révbe.

Ugyanakkor az mégsem meglepő, hogy a Magyar Telekom lép elsőként a 4g irányába, hiszen a cég elsőként mutatta be negyedik generációs teszthálózatát.

Még mielőtt azonban élesben is bevezetnék a 4g-t, december végéig nyolcvan bázisállomáson, több száz ügyfél bevonásával tesztelik a hálózatot, ami január elsejétől eleinte Budapest III., IV., V., VI., XII. és XIII. kerületeiben lesz elérhető. A tervek szerint a 4g/lte bázisállomások számát 2012 végére megháromszorozzák, és ezzel már a főváros teljes területén lesz lefedettség.