Technology

cloud_computing
Forrás: beyond-print.de

A hibrid felhőre összpontosít a Microsoft

A vállalati felhőre és az összekapcsolt eszközökre épülő új megoldásokkal rukkolt elő a Microsoft.

A redmondi óriás bemutatta a legújabb, hibrid felhőre épülő vállalati megoldásait: a Windows Server 2012 R2-t, a System Center 2012 R2-t és az SQL Server 2014-et, amelyek előzetesei már e hónapban elérhetők lesznek. A cég tájékoztatása szerint használatukkal a vállalatok immár a felhőn keresztül is elérhetnek mindennemű it szolgáltatást és alkalmazást, ráadásul ezeket az üzleti igényeiktől függően méretezhetik felfelé vagy lefelé. A Windows Server 2012 R2 és a System Center 2012 R2 várhatóan 2013 végén, míg az SQL Server 2014 nem sokkal később debütál a jelenlegi tervek szerint.

A termékek, amelyek a Microsoftnak a felhőt előtérbe helyező stratégiája szerint készültek, számos újdonsággal szolgálnak a virtualizáció, a szoftver alapú hálózatépítés, az adattárolás és -helyreállítás, valamint a memórián belüli tranzakciós folyamatok terén. Magukban foglalják a Microsoft nagyméretű felhőrendszerekkel – Windows Azure – szerzett tapasztalatait, és azokra támaszkodva nyújtanak konzisztens platformot a hibrid felhő projektekhez.

A Microsoft ugyancsak közszemlére bocsátotta a Windows Azure BizTalk Services vállalati integrációs megoldást nyújtó előzetesét, amely számítógépre telepítve és a felhőből is elérhető. Sőt, a Windows Azure-ban a virtuális gépek már percalapú számlázással is igénybe vehetők lesznek.

A cég közleményéből megtudhatjuk azt is, hogy a Windows 8.1 új hálózati funkcióinak célja a munkahelyi produktivitás növelése különböző mobil megoldások segítségével. Így például a Miracast vezetéknélküli megjelenítési technológiával és az NFC segítségével vezérelhető nagyvállalati nyomtatókkal. A biztonságot az ujjlenyomat alapú biometrikus megoldások, a táblagépeken is elérhető többfaktoros hitelesítés, illetve az üzleti adatok távoli eltávolítása szolgálják. A továbbfejlesztett menedzsment képességekről a System Center Configuration Manager 2012 R2 verziója, a továbbfejleszett Windows Intune támogatás és az új, harmadik szolgáltatóktól is igénybe vehető mobileszköz menedzsment (MDM) megoldások gondoskodnak.