Technology

bank_card.jpg
Forrás: whatsonxiamen.com

Elkészült a Margaréta Appliance kártyamenedzsment megoldás

A Noreg az "Innovációs eredmények hasznosításának támogatása kkv-k részére" című pályázaton nyert 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A közel 40 milliós összköltségvetés projekt keretében készült el a Margaréta Appliance megoldás, amely tartalmazza a kártyamenedzsmenthez szükséges hardvert, operációs rendszert, adatbázist, alkalmazást és az adatok védelmét biztosító HSM megoldást is.

A jelenlegi fejlesztés alapját a korábban szintén az Új Széchenyi Terv keretében megvalósított Margaréta kártyamenedzsment rendszer biztosította. A Margaréta abban nyújt segítséget, hogy egy egységes menedzsment rendszer kiépítésével mind a tanúsítványok, mind a kulcstároló eszközök teljes életciklusa biztonságosan és költséghatékony módon legyen menedzselhető, derül ki a cég tájékoztatójából.

A Noreg Kft. értékesítés közben szerzett tapasztalatai szerint azonban szükségessé vált a keretrendszer egyszerű bevezetést és üzemeltetést biztosító hardvereszközökkel és alkalmazásokkal történő kibővítése. A Margaréta Appliance ezért azon potenciális felhasználók számára is megoldást jelent, akik nem rendelkeztek a kártyamenedzsment rendszer bevezetéshez és üzemeltetéshez szükséges szakképzett erőforrással.