Technology

tartalom
Forrás: lughole.net

Nagyot lépett előre az MTVA

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a tartalomszolgáltatásban erősített, s partnereivel közösen életre hívta kifejezetten mobilkészülékekre fejlesztett platformját, a Teletékát.

Nagy csinnadratta volt a minap a Magyar Rádió Márványtermében, hiszen most jelentették be az MTVA új tartalomszolgáltató és értékesítő mobilportálját, a Teletékát, amit – méltón a rádiós intézményhez -, egy kis rögtönzött élő zene keretében ismertettek az újságíróknak. Ez utóbbit a megjelent képviselők azért tartották fontosnak, mert tulajdonképpen valahol maga az akusztikus zene adta a Teletéka alapötletét. A platform létrehozói szerint ugyanis a különböző tartalmak szellemi tulajdonosainak igenis jár némi illetmény, ha már azzal fáradtak, hogy alkossanak valamit. Az MTVA és projektben résztvevő cégek egyöntetűen hangot adtak annak, hogy fontosnak tartják, hogy mindez legális keretek között működjön.

Van miből mazsolázni.
Van miből mazsolázni.

Fentiek szellemében elindult tehát a Teletéka, amely lényegében véve egy óriási archívum, tele a magyar közmédia „kincseivel”. A kizárólag okostelefonokkal és táblagépekkel igénybe vehető szolgáltatás felhasználói filmeket, sorozatokat, műsorokat tekinthetnek meg, zeneszámokat, hangoskönyveket tölthetnek le, olvashatják a hirado.hu internetes híreit és böngészhetnek a Magyar Távirati Iroda képei között.

Az induláskor már 700 órányi mozgóképes tartalom elérhető: klasszikusok, mesesorozatok, gyermekműsorok, illetve az MTVA által forgalmazott filmek. Letölthetővé válnak továbbá a Petőfi Rádió műsorai, mint például az Akusztik vagy a Szimfonik Live. Mindezek közül vannak természetesen ingyenes és fizetős opciók is, az egyetlen bibi csupán az, hogy ahhoz, hogy bármit is letöltsünk mobilkészülékünkre a platformról, telenorosnak kell lennünk, hiszen e tartalmak egyelőre csak és kizárólag a Telenor ügyfelek számára érhető el.

Az MTVA ugyanakkor nem zárkózik el attól, hogy más mobilszolgáltatókat is bevonjon a projektbe, hiszen a cél az, hogy a rendelkezésre álló irdatlan tartalomból mindenki kedvére válogathasson. A közmédia reményei szerint az MTVA hamarosan minden szolgáltatóval meg tud állapodni – hangzott el a sajtótájékoztatón.