Technology

verseny
Forrás: theoutsourcingcompany.com

Nagy érdeklődés kísérte a Microsoft versenyét

A szoftvergyártó által indított, a szerzői jogokról és a biztonságosabb internethasználatról szóló „Csakeredeti” oktatási programra az idén 139, fiatalokból álló csapat jelentkezett.

A programot a Microsoft a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Járműipari Adatbázis Forgalmazók Szakmai Testülete, a Nokia, a ProArt Szövetség a Szerzői Jogokért egyesület és a Vodafone Magyarország együttműködésével szervezte.

A csapatok több feladat közül választhattak: prezentációban mutathatták be, mit gondolnak a mobil eszközökön tárolt adatok biztonságáról, vagy éppen az eredetiséget népszerűsítő zászlót készíthettek el. A feladatok kidolgozásához a csakeredeti.hu oldalon található oktatóanyag és azok a videók szolgáltak segítségül, amelyekben a program „Eredeti figurája” különféle kellemetlen helyzetekbe keveredik, például illegális szoftverek használata miatt.

A legjobb négy pályázatot szakmai zsűri választotta ki. Az első helyezést a Szeged Városi Kollégium Fodor József Tagintézményének csapata érdemelte ki, a második helyezett a györkönyi Művelődési ház Overflow nevű csapata lett, a harmadik helyet a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Á Lá Cool nevű csapata, a negyediket pedig a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium Mad Developers csoportja kapta. Nyereményük anyagi hozzájárulás házi programjaikhoz, például osztálykirándulásaikhoz.