Technology

tudatlanság gyermek gyerek kid child education
Forrás: ITB

Érthetetlen a gyerekeknek a régi idők technológiája

Még egy felnőtt számára is vicces visszagondolni a régi Apple-k, Commodore-ok és Amigák világára, de még viccesebb, ha egy modern technológiákon szocializálódott gyereket ültetünk az „ős pc-k” elé.

Létezik egy jópofa sorozat Kids React néven, melynek folyamán gyerekeket kérdeznek meg mindenféle dologokról. Például arról, hogyan viszonyulnak a régi, 70-es 80-as években használt technológiákhoz. Az Apple II-t pont ekkortájt gyártották, s bár akkor tetszetősnek és dizájnosnak tűnt, mint az alábbi videóból is kiderül, a fiatalok nem igen tudtak mit kezdeni vele.

Vicces volt látni, hogy már a gép bekapcsolásánál is problémák voltak, de miután ez legalább sikerült, végképp elakadtak. Nehezen tudták megérteni, hogy egeret nem használhatnak, s azt sem nagyon fogták fel, miért kell egy pc-nek ilyen robosztusnak lennie, mikor egy épkézláb winchester sincs a gépben. Amikor pedig kezükbe adtak egy régen használatos floppy disc-et, sokaknak fogalmuk sem volt, hogy mi is az valójában.

A legtöbben a számítógépet túl hangosnak találták, azt pedig végképp nem értették, hova tűntek a mai gépeknél megszokott appok, játékok, vagy akár a honlapok. Összességében a számítógépet túl bonyolultnak és hasznavehetetlennek találták.