Technology

Kerper Gábor lett az Év CIO-ja

A Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) "Teljes gőz – tájoló nehéz időkben" címmel rendezte meg idei nyár végi konferenciáját, az INFO Hajót, ahol az is kiderült, ki lett az „Év CIO-ja 2013-ban”.

A VISZ által alapított díjat minden évben átadják annak, akit a szakmai zsűri a legérdemesebbnek ítél meg. A szervezet idén tizenkettedik alkalommal írta ki a pályázatot, melynek díjátadó rendezvényét augusztus 28-án tartották.

Idén, a neves szakemberekből és szakírókból álló zsűri Kerper Gábornak, a Ringier Kiadó Kft. informatikai vezetőjének ítélte az elismerést, aki a technológiai változásokat versenytényezőként használó médiaiparban vezényelte igen eredményesen cége informatikai tevékenységét, amire a Ringiertől oly módon kapott visszajelzést, hogy nemzetközi projektek vezetését is rábízták.

A független zsűri szakmai szervezetek – a VISZ, az IVSZ, a Magyar Projektmenedzsment Szövetség – mellett az NFM Infokommunikációs Államtitkársága, valamint a hazai szaksajtó képviselőiből állt. A zsűri két körben választotta ki a díjazottat: először a hazai cégektől és a zsűritagoktól beérkező egyéni javaslatok alapján kialakította a díjra esélyes CIO-k egy szűkített körét, majd felkérte őket rövid pályázati munka írására, végül a jelölteket személyesen meghallgatva hozta meg a döntését.