Technology

innováció
Forrás: newton.typepad.com

Konferencia a hazai KFI élet szereplőivel

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) a hazai kutatás, fejlesztés és innováció (KFI) szektor szakmai partnereinek közreműködésével és több mint 70 kiállítóval 2013. június 11-12-én Innotrends Hungary 2013 néven konferenciát és szakkiállítást szervez Budapesten.

Az Innotrends Hungary 2013 a hazai KFI élet teljes spektrumát lefedő, egyben európai kitekintést is adó rendezvény, melynek célja, alkalmat teremteni a kutatás, fejlesztés és innováció eredményeinek méltó reprezentálásához, jövőbeni céljainak és az azokhoz szükséges peremfeltételek felvázolásához, megvitatásához, olvasható a NIH közleményében.

„A Nemzeti Innovációs Hivatal egyik legnagyobb ez évi vállalkozása az Innotrends Hungary 2013 konferencia és szakkiállítás életre hívása, amelyen térben és időben egyszerre tudnak megjelenni és szakmai kapcsolatokat építeni a hazai startup világ képviselői, a jelentősebb KFI tevékenységet folytató kkv-k és multinacionális vállalatok, a kutatói műhelyek vezetői, valamint az innováció finanszírozásának magán és állami szereplői. Mind a konferencia, mind a szakkiállítás ingyenesen lesz látogatható a nagyközönség számára, hiszen kifejezett szándékunk minél szélesebb körben felkelteni az érdeklődést a kutatás, a fejlesztés és az innováció iránt, s teret adni a bennük rejlő gazdasági, társadalmi hasznosulás legjobb gyakorlatainak megvitatására.” – hangsúlyozta Korányi László, a NIH megbízott elnöke.

Számos jelentős hazai KFI tevékenységet folytató vállalat mellett a Microsoft Magyarország is jelen lesz az Innotrends Hungary kiállítói terében, illetve szakmai előadást is tartanak majd. Részvételük kapcsán Papp István ügyvezető igazgató az alábbiakat tartotta fontosnak kihangsúlyozni: „Magyarországnak egy nagyon speciális nyersanyagkincse van, ami nem az olaj, a földgáz a vasérc vagy valamilyen nemesfém. Mi szürkeállományban vagyunk gazdagok. A magyar innovációs képességek tradicionálisan a világ legjobbjai között vannak. Bízom benne, hogy ezen a kiállításon is találkozunk olyan start-upokkal, amelyek néhány év múlva már a világpiacon aratnak sikereket!”