Technology

infotér
Forrás: asisinfo.net

Hogyan tovább, információs társadalom?

November 22-23-án immár második alkalommal rendezik meg az Infotér - Informatika a Társadalomért konferenciát az Infotér és az IVSZ szervezésében. A nagy érdeklődésre számot tartó eseményen valamennyi minisztérium szakemberei jelen lesznek előadóként, kerekasztal-beszélgetőként.

Informatika a Társadalomért címmel, a tavalyi év után immár másodjára rendezik meg november 22–23-án, Balatonfüreden azt a konferenciát, amely platformot nyújt ahhoz, hogy a közigazgatásban dolgozó informatikai döntéshozók tapasztalatokat cseréljenek az ict-szektor vállalkozásaival és az információs társadalom építésén munkálkodó civil szervezetekkel. Az eszmecsere fő célja idén is az kell legyen, hogy valós, a hazai közigazgatás korszerűsítését és az információs társadalom fejlesztését lehetővé tevő megoldásokra jussanak a jelenlévők.

Az információs társadalom építésén munkálkodnak.     (forrás: siliconrepublic.com)
Az információs társadalom építésén munkálkodnak. (forrás: siliconrepublic.com)
 

A rendezvényen minden tárca jelen lesz, de különösen a kormányzati informatikáért, a közigazgatásért és a telekommunikációért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium képviselteti magát magas szinten, de a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium szervei is több kerekasztal-beszélgetés főszereplői lesznek.

A konferencia különösen nagy hangsúlyt fektet majd a magyar gazdaság helyzetének értékelésére. November 21-én este, a nulladik napi vacsora keretében Heim Péter üzletemberként mesél majd az ázsiai gazdasági csodáról; az első napon Járai Zsigmond, az MNB Felügyelő Bizottsági elnökeként mondja el véleményét; a második napon, az eseményt zárva pedig Rogán Antal, a Magyar Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának elnöke fejti ki álláspontját önálló előadásában.

Az Infotér idei programjában kiemelt helyet kapnak az egyes ágazatokat érintő, azok hatékony működését biztosító informatikai fejlesztések.  Külön szekciók szólnak az IKT-megoldások fontosságáról az egészségügyi és szociális ágazatban, az oktatásban, a közlekedésben, az energetikában és a vidékfejlesztésben. Különös hangsúlyt fektetnek továbbá a közigazgatás fejlesztését célzó Magyary-programra, de az Infotéren elhangzó előadások és kerekasztal-beszélgetések a jelenleg zajló törvényalkotási folyamat informatikai területeket is érintő részleteit, azaz többek közt az elektronikus ügyintézés és az információbiztonság témaköreit is érintik.

További információkért érdemes megtekinteni a konferencia honlapját, ahol részletes programot is találnak az esemény menetrendjéről.