Technology

INFOmaraton
Forrás: INFOmaraton

Magyarország legjobb it-csapata kerestetik!

Március 9-ig lehet regisztrálni az immáron negyedik alkalommal megrendezett, Magyarország egyetlen 24 órás rendszergazdai csapatversenyére, az INFOmaratonra.

A megmérettetés a leendő fiatal it-szakembereknek szól, akik kellőképpen jártasak az informatikában, nem riadnak vissza a kihívásoktól, valamint kitartóan tudnak csapatban dolgozni. A verseny szervezői március 9-ig várják olyan 3 fős iskolai csoportok nevezését, melyeknek tagjai elmúltak már 17 évesek, de nem töltötték még be a 22-t, valamint jól ismerik a hálózatokat, a számítási felhő alapjait, a Windows és Linux rendszereket.

Az összesen 30 támogatónak köszönhetően a versenyen való részvétel – csakúgy, mint az elmúlt években – ingyenes. A versenyző csapatoknak először március 13-án, egy online elődöntőben kell helyt állniuk, ezt követően pedig a legjobb 20 csapat április 25-26-án mérheti össze tudását, és küzdhet meg a „Magyarország legjobb IT bajnok csapata” címért.

„Az idei verseny lesz talán az eddigi legnehezebb, de megéri küzdeni. Az elődöntőből a döntőbe kerülő legjobb 20 csapat számára egy 2x1 napos szakmai konzultációt is tartunk Budapesten. Ezeken a szakmai napokon a különböző területekről érkező szakértőktől hangzanak el értékes szakmai információk a felhő technológiával, az it-biztonsággal, valamint a döntő feladataival, annak infrastruktúrájával kapcsolatban” – nyilatkozták a verseny szervezői.

További információk a verseny honlapján: http://infomaraton.hu