Technology

Árcsökkentő piaci riválisok tesznek keresztbe a
Árcsökkentő piaci riválisok tesznek keresztbe a
Forrás: wsj.net

Most akkor megveszi vagy nem a Huawei a Nokiát?

A kínai Huawei cáfolta azt a nemzetközi sajtóban korábban elterjedt hírt, miszerint a finn Nokia megvételét fontolgatja.

A Financial Times (FT) gazdasági napilapban megjelent hírt a vállalat külső ügyekért felelős alelnöke, Bill Plummer, és a Huawei fogyasztói üzletágának elnöke, Richard Yu is tagadta. Az FT korábban Yu-t idézve azt állította: a cég a Nokia megvételét tervezi, hogy a világ legnagyobb okostelefon-gyártójává váljon, mondván, az üzlet "a Nokián múlik".

Yu ma azt mondta: a hír nem igaz, az egy vele készített interjúból származó félreértés. A vezérigazgató ugyanakkor hozzátette: a vállalat nyitott minden üzletre, amely előnyökkel jár számára.

A világszerte 140 ezer főt foglalkoztató, a dél-kínai Sencsen városában székelő Huawei Kína legnagyobb magánkézben lévő vállalata, s a világ legnagyobb telekommunikációs berendezés gyártója, amely termékeivel 140 országban van jelen. A cég jövőbeli tervei között az okostelefonok piacán való agresszívabb terjeszkedés szerepel. Az idei első negyedévben csupán 4,7 százalékos részesedést tudott magának, jelentős mértékben lemaradva a Samsung 30,7 és az Apple 17,8 százalékos piaci arányához képest.