Technology

08_8607_420px
Forrás: -

Funkcionális hidak

Elégedett sóhajjal tudatjuk, idén sem vallott szégyent az itbusiness Inside évadnyitó partija. A korábbiaktól eltérő miliőben tartott rendezvény talán még meghittebb is volt, ugyanakkor hitelesen hangzottak el bejelentéseink a következő 12 hónap terveiről.

László Péter, NETvisor, Projektfejlesztés kategória
László Péter, NETvisor, Projektfejlesztés kategória
Ha nem az infokommunikációs szakma rendezvényéről lett volna szó, a külsőségek alapján akár a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Karán is érezhette volna magát az a résztvevő, aki múlt hét kedd este az IT-Business Publishing (ITB) idei hagyományos szezonnyitó fogadására, az Inside itbusinessre érkezett. Az eseménynek helyszínt adó Villamosmérnöki és Informatikai Kar auláját ugyanis hídépítők szállták meg, valóságos és képletes átkelőhelyeket emelve az oktatás és a gazdaság különböző szektorai között.

 

Díszlet és valóság

Persze, nem véletlen a díszlet. Az Inside itbusiness 2011 ugyanis új funkciót is betöltött az eddigieken túl: a környezet az októberben megjelenő új kiadvány, az itbridge havi magazin elindításához szolgált autentikus helyszínül.

Vadász Attila, TCT Hungary, Termékfejlesztés kategória
Vadász Attila, TCT Hungary, Termékfejlesztés kategória
A kiadvánnyal a kiadó új célcsoportot szólít meg, mégpedig a végzős vagy végzés előtt álló hallgatókat. Ám ahhoz, hogy célzott információkat juttathassunk el a jövő menedzsereihez, előbb ki kellett ismerni gondolkodásukat. Tehát, hogy mik a médiafogyasztási szokásai, mit gondolnak az ict-piacról, hol szeretnének elhelyezkedni végzés után stb. Mindezen kérdéseket egy exkluzív kutatásban tette fel a kiadó. Ennek a piackutatásnakaz eredménye több mint érdekes, alapmegállapításai és sarokszámai megtalálhatók a szezonnyitó fogadásra megjelent „Az ict-piac nagykönyve 2011” című évkönyvben.

Az itbridge októberi debütálásának bejelentése azonban csak egyike volt annak a négy bejelentésnek, amelyek ismertetésével Sziebig Andrea, a kiadó igazgatója az elkövetkező 12 hónap terveit vázolta.

Lukács László, Nextent, Különdíj
Lukács László, Nextent, Különdíj
A cégben felépített média-tudásközpont keretében limitált számban hamarosan megtartják a cégvezetőket megszólító interaktív, szakmai média-workshopokat, amelyeken a nemzetközi üzletfejlesztési tudáson alapuló legújabb médiatervezési technikákra, valamint piacelemzéssel felkészülhetnek az esetleges újabb válságokra.

Az ITB koncepcionális rendezvények szervezésére is vállalkozik, néhány kiemelt ügyfelénél. Ezeknek az új, speciálisabb eseményeknek a célja az ict-vezetők gyakoribb mozgatása, a tökéletesen tiszta célcsoport kiválasztása a negyedéves gyakoriságúra tervezett eseményeken, illetve koncepció készítése felkérésre.

A kiadó az ügynökségi munkát sem hagyja abba, és a médiatervezés legújabb technikáival kívánja bővíteni ügyfélkörét. Ehhez egyedi célcsoport-elemzést, kommunikációs stratégiát és nemzetközi kreatív munkát is igénybe vesz.

 

Kis Gergely, GKIeNET,
Kis Gergely, GKIeNET,
Díjözön

A már fentebb említett s a közbeszédben csak Nagykönyvként emlegetett kiadvány másik újdonsággal is szolgál. Az itbusiness hagyományteremtő szándékkal arra vállalkozott, hogy összeállítja az ict-iparág legsikeresebb szakembereinek 25-ös toplistáját. A felkért szakmai zsűriés az olvasók szavazatainak összefésülése alapján Az év legsikeresebb ict-menedzsere 2011 díjban Kovács Vilmos Levente, a Simplexion Kft. ügyvezetője részesült. A számos meglepetéssel szolgáló, illetve pozitív és negatív csodálkozást egyaránt kiváltó lista teljes terjedelmében olvasható honlapunkon.

Az Inside itbusiness 2011 fogadáson adták át a magazin kiadója által életre hívott itbusiness leadership award díjakat is a tavalyi díjazottak – idén nyolcadik alkalommal talált gazdára ez az iparági elismerés. A szerkesztőség ebben az évben öttagú független szakmai zsűritkért fel a bírálatra.

Az innovációs pályázatokat idén két kategóriában várta a szerkesztőség és a zsűri: lehetett pályázni projektekkel, illetve termékfejlesztésekkel. A két kategóriában összesen 30 pályázat érkezett.

Kovács Vilmos Levente, Simp­le­xion,
Kovács Vilmos Levente, Simp­le­xion,
A Projektfejlesztés kategória nyertese a NETvisor Zrt., amely egy távközlési üzemeltetéstámogató rendszert alakított ki a MÁV részére. A Termékfejlesztés kategória díját a TCT Hungary Kft. nyerte, ők a Callmix nevű rendszerrel győztek. A Callmix egy új kommunikációs mód, felület és eszköz, amely összefűzi a különböző kommunikációs csatornákat, és egyszerre közvetíti azok tartalmát a kijelzők előtt ülő telefonálók felé. Különdíjat is osztottak: ennek tulajdonosa a Nextent Informatika Zrt. lett, amely a Voice Miner rendszerrel nyerte el ezt az elismerést. A Voice Miner egyedülálló kombinációja a mesterséges intelligencia és az üzletiintelligencia-rendszereknek.

Egyébként ezúton tudatjuk olvasóinkkal, hogy a leadership award pályázatra beérkezett pályázatokból szeptember végén, melléklet formájában, külön összeállítást készítünk.

S ha Inside, nem maradhat el Az év ict-véleményformálója díj sem, amelyet az itbusiness első ízben 2007-ben adott ki. Idén is több ezer szavazat érkezett iparági szereplőkre, bloggerekre, szakmai szervezetek vezetőire. Az itbusiness magazin online olvasótábora idén egy piackutatási szakembernek ítélte oda a díjat, ez az úriember pedig nem más, mint Kis Gergely, a GKIeNET Kft. ügyvezető igazgatója. Mind a véleményformáló, mind az elmúlt 12 hónap ict-iparágának legsikeresebb szakembere ugyancsak meglepődött azon, hogy idén pont ő lett a „kiválasztott”. S úgy tűnik, az auditórium hallgatóságát is elgondolkodtatta a top 25-ös eredmény.