Technology

pont_rendszerhaz_420
Forrás: ITB

Fejlődés a cégformában is

A vezetőség döntése nyomán a Pont Rendszerház Kft. Pont Systems néven július 1-től zártkörű részvénytársasággá alakult. A fejlődő cégstruktúra igényeit jobban szolgáló cégforma a partnerek számára nagyobb pénzügyi stabilitást nyújt a 10-ről 50 millió forintra emelkedett az alaptőke révén.


 

 

A Pont Systems Zrt. fő profilja az egyedi szoftverfejlesztés a nagyvállalati és kormányzati szektor részére. Dinamikus fejlődésének köszönhetően a Pont 2007-ben a Technology Fast50 versenyben Közép-Európa 30. legsikeresebb IT vállalata lett, 2008-ban pedig elnyerte az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozás díját. Ekkor nyitotta meg a Pont a romániai, majd ezt követően szerbiai irodáját is. Ezt nemrégiben egy vietnami követte, a nemzetközi színtéren többek között Németországban és Lengyelországban is jelen van a cég.

A fejlődés a szolgáltatási kört is érinti. Az agilis módszertan bevezetése óta folyamatos igény mutatkozott az ügyfélkör informálására, amit auditálások és üzletviteli tanácsadások révén igyekszik megvalósítani a cég. A minőségbiztosítás javítása érdekében a tesztelői csapat is folyamatosan növekszik, így már önálló szolgáltatásként is az ügyfelek rendelkezésére áll. A piaci igények hatására a cég kiépített mobilalkalmazás-fejlesztő részleget is.

A nemzetközi jelenlét miatti cégforma- és névváltoztatás teljes arculatváltással, fokozott social media jelenléttel, valamint a honlap (pontsystems.eu) megújításával járt, de természetesen a zrt a kft jogutódjaként folytatja tovább munkáját.