Technology

Megállapodtak.
Megállapodtak.
Forrás: ITB

Gyümölcsöző lehet az Ericsson megállapodása az AT&T-vel

A két vállalat közösen dolgozhat azon a futurisztikus smart car hálózaton, amelyhez az AT&T a vezeték élküli csatlakoztathatóságot, az Ericsson pedig a felhőtechnológiát adja. A megállapodás komoly lépés a csatlakoztatott gépjármű ökoszisztéma kialakítása felé.

Megállapodást kötött a svéd Ericsson az amerikai AT&T-vel, amelynek célja az Ericsson Connected Vehicle Cloud megoldás által működtetett termékek és alkalmazások csatlakoztathatóságának javítása. A megállapodás jobb felhasználói élményt biztosít és előmozdítja a gépjármű számítási felhő fejlődését azáltal, hogy egyszerűbbé teszi a gépjárműben található technológiák csatlakoztatását, valamint új utat teremt a következő generációs fogyasztói élmény felé.

A Connected Vehicle Cloud megoldás az Ericsson Service Enablement Platform termékére épül, és a gépkocsivezetők valamint az utasok számára közvetlenül a gépkocsi központi képernyőjén elérhető alkalmazásokat kínál. A fogyasztói szolgáltatásokra vonatkozó példa többek között a járművek szervizelését szükségessé tevő problémák érzékelésének képessége, a szervizidőpontok automatikus lefoglalása, a járművön belüli wifire való csatlakozás és igény szerinti információs és szórakoztató szolgáltatások.

A Connected Vehicle Cloud az Ericsson m2m (machine to machine, azaz gép-gép közti kommunikáció) szolgáltatási képességeit és OSS/BSS termékválasztékát használja, és a szabványos számítási felhő infrastruktúrákon alkalmazható. Egyszerűen integrálható a crm és szolgáltatáskezelő rendszerekben és hatékonyan működtethető az Ericsson Managed Services (Ericsson menedzselt szolgáltatások) segítségével.