Technology

Nem lehetünk eléggé óvatosak.     (forrás: blacknight.com)
Nem lehetünk eléggé óvatosak. (forrás: blacknight.com)
Forrás: blacknight.com

Íme, a legjobb információbiztonsági dolgozat

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület átadta az „Év információbiztonsági diplomadolgozata” kategória díjat Dinya Péternek, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatójának.

Az idén már nyolcadik alkalommal kiírt pályázattal az Egyesület célja, hogy támogassa azokat a fiatal információbiztonsággal foglalkozó főiskolai és egyetemi hallgatókat, akik szak-, illetve diplomadolgozatukat az információbiztonság témakörében írják. Az „Év információbiztonsági szak- és diplomadolgozata” cím nyilvános pályázatként lett meghirdetve, amelyen a magyarországi felsőoktatási intézmények hallgatói indulhattak.

Paráda István, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója szeptemberben vette át az Egyesülettől a „Év információbiztonsági szakdolgozata”díjat. Dinya Péternek, a „Év információbiztonsági  diplomadolgozata” díj nyertesének, sajnos nem volt lehetősége az Egyesület szeptemberi fórumán megjelenni, így a diplomadolgozatát bemutató előadását az Egyesület novemberi szakmai fórumán tartotta meg.

Dinya Péter „Jelszavak használatával kapcsolatos megoldások, módszerek és szokások elemzése” című dolgozatának két célja van: egyrészt válaszolni arra, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik egy könnyen megjegyezhető, de (szinte) feltörhetetlen jelszó, másrészt egy olyan olvasmány létrehozása, melynek segítségével az átlagos felhasználó hasznos ismereteket szerezhet jelszavai kezeléséhez. A dolgozat megvizsgál, megmagyaráz, és ha szükséges, megcáfol vagy igazol olyan információkat, amelyek befolyásolhatják a jelszavakkal való bánásmódot.