Technology

Forrás: primary-security.com
Forrás: primary-security.com
Forrás: www.primary-security.com

Robbanás előtti csend

A tudatos kkv vezetők az integrált biztonsági megoldások felé mozdulnak.

Az integrált biztonsági (unifi ed threat management, UTM) eszközök piaca hazánkban is robbanás előtt áll. A nemzetközi piackutató vállalatok globális szinten két számjegyű növekedést jósolnak, nem kis részben azért, mert az UTM-ek révén a kkv-k is magas szintű informatikai biztonsághoz juthatnak. A költséghatékony megoldás a biztonságos és folytonos üzletmenet elengedhetetlen része, amely a munkafolyamatok átlátásában is segíti a cégvezetőket – mondja Béres Péter, a Cyberoam hazai disztribútorának, a Sicontactnak vezető IT-tanácsadója.

Egy ilyen megoldás egyetlen hálózati eszközben egyesíti mindazokat a hardveres és szoftveres megoldásokat, amelyekre egy kkv-nak szüksége lehet. Irtja a vírusokat, szűri a spamet, véd a behatolások és az adatszivárgás ellen, megakadályozza a nem kívánatos webalkalmazások használatát. Ennek köszönhetően pedig olcsóbban lehet kiépíteni teljes körű védelmet, mintha egyesével szereznék be a komponenseket, de ami még ennél is fontosabb: a későbbiekben is egyszerűbb, így olcsóbb lesz a működtetés.

A Cyberoam termékek még a többi UTM-eszköz közül is kiemelkednek költséghatékonyságukkal és funkcionalitásukkal. Használati értéküket nagymértékben fokozza, hogy a biztonsági és jogosultsági beállítások felhasználónként, csoportonként és időszakonként is definiálhatók, illetve a távolból is menedzselhetők. A legtöbb hasonló terméktől megkülönböztetik beépített jelentéskészítőik: több mint ezerkétszáz riportnak köszönhetően még az informatikában nem jártas vezetők is könnyen átláthatják cégük biztonsági állapotát és ellenőrizhetik a felhasználók tevékenységét. A mai trendeknek megfelelően alkalmasak a vállalati infrastruktúrát elérő, akár saját, akár céges mobil eszközök kezelésére, és arról is gondoskodnak, hogy a felhőszolgáltatások ne veszélyeztessék a vállalat biztonságát.