Technology

11_DSCN0460_420px.jpg
Forrás: ITB

Budapest hív

Szakmai körökben közismert, hogy a cégek ügyfélszolgálatán majdnem minden harmadik telefonon érdeklődő nem jut hozzá a számára szükséges információhoz. E helyzet javításának szándéka is vezérelhette a szakkiállítás szervezőit.

Az ügyfélkapcsolati iparág a gazdaság egyre több területén kap kulcsfontosságú szerepet. Nélkülözhetetlen, hogy a partnerek megismerjék a legújabb technológiai fejlesztéseket, outsourcing megoldásokat, toborzási, képzési innovációkat. Ennek bemutatására vállalkozott a Humán Erőforrás Alapítvány (HEA), amikor a múlt hétre megszervezte a II. Budapest Calling – Nemzetközi Call Center Szakkiállítást.


Tóth Zsolt, a HEA kuratóriumának tagja szerint a call center iparág a gazdasági válság ellenére egyre növekszik, s megbízható becslések alapján mintegy százötvenezer embernek ad munkát. Uwe Schultz, a Deutsche Telekom európai ügyfélszolgálatának vezetője elmondta, hogy a magyar távközlési szektor nagyon fontos a DT-nek, s a magyarok szolgáltatásokhoz való hozzáállása példaértékű a többi ország számára.

Szakértők véleménye szerint egyébként egy ügyfélszolgálat fejlesztése során a fejlesztés szempontjai közül az ügyfelek elégedettségének kell dominálnia szemben a működtetés költségeinek lefaragásával. Ugyanakkor egy fejlesztést akkor érdemes megvalósítani, ha egyrészt az ügyfél szempontjából legalábbis nem romlik, inkább javul a kiszolgálás minősége, másrészt a fejlesztés bevezetésével a vállalat költségeket tud megtakarítani.