Technology

facebook android app
Forrás: The Verge

Pénzutalás mobilszámra

Egy új mobilalkalmazás segítségével az AXA Bank okostelefonnal rendelkező ügyfelei bárkinek utalhatnak pénzt, akiknek ismerik a mobilszámát.

A mobilapplikációkat használók egyre növekvő tábora számára jelent jó hírt, hogy mostantól egy innovatív kényelmi funkcióval bővül a banki alkalmazások köre. Az új alkalmazás éles tesztjéhez jelenleg próbahasználókat toboroz a bank. Elsőként ők használhatják majd az applikációt, míg a mindenki számára nyílt piaci bevezetés áprilisban várható.

Az új applikáció legérdekesebb eleme minden bizonnyal a mobiltelefonszámra történő pénzátutalás. A folyamat azzal indul, hogy az AXA Bank ügyfele okostelefonján átutalást kezdeményez egy általa ismert mobilszámra. Ezt követően a bank sms-t küld az átutalás kedvezményezettjének arról, hogy pénzt szeretnének küldeni számára. Ezután a kedvezményezett felkeres egy weboldalt, ahol beazonosítja magát és megadja azt a bankszámlaszámot, ahová az átutalt összeget kéri (a regisztrációt csak egyszer kell elvégezni, a következő utalás már automatikus). Ekkor a bank elindítja az utalást, aminek megtörténtét az utalás kezdeményezője a mobilalkalmazással tudja ellenőrizni.

A mobilalkalmazás az Android, iOS vagy Windows Phone piactereinek bármelyikéről ingyenesen letölthető lesz, és használatáért a bank nem számít fel külön díjat, az átutalás díja pedig ugyanannyi, mintha az ügyfél az internet-bankon keresztül indítaná azt.