Technology

digitalis_tudas
Forrás: SoDash

Elindult az NHIT Online Akadémia

Az Online Akadémia egyes kurzusai áttekintik a digitális írástudás alapjait, az e-közigazgatás, a digitális gazdaság, az adatvédelem aktuális kérdéseit, de a programozás alapjaiba is betekintést nyerhetnek az érdeklődők.

Közel egyéves fejlesztést követően elindult az NHIT Online Akadémia, amely 24 edutainment tananyaggal – elsősorban a Digitális Jólét Program (DJP) által lefedett területekre, valamint a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) profiljába illeszkedő tudástárral – várja hallgatóit. A tananyagok közben és végén a hallgatók interaktív kvízkérdések segítségével tesztelhetik megszerzett tudásukat. Az egyes tananyagok bővíthetőek, a hallgatók önállóan válogathatják össze az őket érdeklő modulokat.

Vágujhelyi Ferenc, az NHIT elnöke az Infotér Konferencián elhangzott előadásában hangsúlyozta: a Tanács – mint a kormány infokommunikációs ügyekben véleményező és javaslattevő szerve – kiemelten fontosnak tartja, hogy a DJP keretében megvalósuló fejlesztések és szolgáltatások minél több állampolgárhoz érjenek el. Ehhez elengedhetetlen az infokommunikációs tudás, amely a mai világban konkrét boldogulást, munkaerő-piaci versenyelőnyt jelent. Ezért fontos, hogy mind a kormányzati, mind a piaci szereplők olyan digitális tartalmakat hozzanak létre, amelyek illeszkednek a fiatalok tanulási szokásaihoz, és interaktív módon, érdekes és izgalmas információkkal szolgálnak egy-egy tudományterületről. Ennek egyik első lépése az NHIT Online Akadémia elindulása, amely mindenki számára lehetőséget biztosít egy újfajta tanulási mód kipróbálására.