Technology

invitel_innomax_dij
Forrás: ecolounge.hu

Fókuszban a mindennapokat jobbá tevő fejlesztések

Az Invitech Solutions folytatja a hét éves múltra visszatekintő hazai innovációs pályázat hagyományát, vagyis ismét lesz InnoMax Díj
Az Invitel Csoporton belül – a korábbi vállalati és nagykereskedelmi üzletág utódaként – július 1-vel létrehozott Invitech Solutions folytatja a cégcsoport hagyományát, és idén is meghirdeti a hazai innovációs megoldások népszerű seregszemléjét. A pályázat lényege továbbra is az, hogy támogassa a hazai vállalatok innovációs törekvéseit, és felhívja a figyelmet e cégek példamutató eredményeire.

A megújult díjak középpontjában a mindannyiunk életét jobbá tévő, a közjót szolgáló innováció elősegítése áll. Három kategóriában lehet pályázni: Business, InnoApps, Innomax nonprofit. A 2016-tól Invitech Innomax Díj néven továbbvitt pályázat nem csak elnevezésében újul meg, de szellemiségében és szerkezetében is. Újdonság, hogy a Business kategóriában cégmérettől függetlenül bármely hazai vállalkozás elindulhat, míg az InnoApps kategóriában továbbra is a saját alkalmazást fejlesztő, 30 év alatti fiatalok jelentkezését várják. A nonprofit kategóriában a kiosztható támogatások számának jelentős emelése mellett fontos változás, hogy az Invitech Solutions a hazai üzleti világ és a civil szféra közötti híd szerepét betöltő egyik legismertebb szervezet, a Magyar Adományozói Fórum (MAF) partneri együttműködésével bonyolítja le a kategória pályáztatását. A civil szervezetek mellett az oktatási intézmények jelentkezését is várják ebbe a kategóriába.

"Fontosnak tartjuk a korszerű üzleti infokommunikáció elterjedését, a pályázaton keresztül is támogatni kívánjuk a vállalatok és intézmények ez irányú innovációs törekvéseit, motiválni szeretné technológiai fejlesztéseiket. Húsz éves szakmai tapasztalatot magáénak tudó cégünk a díjak odaítélésével is szeretné kifejezni elkötelezettségét a folyamatos megújulást elősegítő ötletek megvalósítása iránt" – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel Csoport operatív főigazgatója.

"Cégcsoportunk valamennyi dolgozója magyar állampolgár, munkánkkal a hazai infokommunikáció fejlődéséhez járulunk hozzá. Ezért mélyen hiszünk abban, hogy a leginnovatívabb ötlet és megoldás is hiábavaló, ha az nem járul hozzá az állampolgárok, a hazai közösségek életének jobbá, tartalmasabbá tételéhez. Meggyőződésünk, hogy a fejlődés nem lehet öncélú, a technika vívmányai az embereket kell, hogy szolgálják. Ezért az InnoMax pályázatra is olyan fejlesztéseket várunk, melyek célja, hogy jobbá tegye mindennapjainkat, személyes, vagy üzleti világunkat" – hangsúlyozta a főigazgató.

InnoMax Díjat nyert már többek között lakóházak felhő alapú energiafelügyeleti rendszere, közösségi bűnmegelőzési rendszer, vagy hallássérültek társadalmi integrációját segítő átfogó informatikai megoldás. A díjazott fejlesztések között szerepelt már interaktív anatómiai atlasz, GPS-alapú tehénpásztor-applikáció, és olyan nemes célok megvalósulását is segíthette a pályázat, mint a kamaszok lelki elsősegély-szolgálata, vagy elveszett gyerekek felkutatása.