Technology

m2m
Forrás: geek-nose.com

Az MVM NET elsőként kapott azonosítót az M2M-hez

Újabb mérföldkőhöz érkezett az MVM NET 450 MHz-es frekvencián LTE MIMO technológiát alkalmazó országos mobil adatátviteli hálózata.
Az MVM Csoport telekommunikációs cége, az MVM Net lett az első olyan hazai szolgáltató, amely regisztrálta magát M2M (Machine-To-Machine), vagyis gépek közti kommunikációs szolgáltatások nyújtására feljogosító azonosítóért. Ezt nem azt jelenti, hogy más telekommunikációs cég ne nyújtana M2M szolgáltatást, az NMHH által most kiadott azonosító azonban az első ebben a kategóriában.

Az M2M a telekommunikáció egyik leggyorsabban fejlődő területe, a gépek egymás közötti, automatikus kommunikációja már ma is jelen van a hétköznapokban. Szinte bármilyen eszköz képes csatlakozni az internethez az online pénztárgépektől kezdve az autók fedélzeti számítógépein át az irodai okos berendezésekig. A technológia révén a távoli eszközök azonnal képesek visszajelzést küldeni, így gyorsítva meg a beavatkozás, reagálás lehetőségét. Ezáltal egyben lehetővé válik számos probléma megelőzése is.

"A telekommunikációs szektorban az M2M szolgáltatás még rengeteg kiaknázatlan területet rejt magában, így az MVM NET nemzeti tulajdonú társaságként stratégiai fontosságúnak tartja a piacon való megjelenést" – emelte ki Krénusz Kornél, a társaság vezérigazgatója. Hozzátette: a szolgáltatás alapját a már elkészült LTE450 mobil adatátviteli hálózat adja, amely teljes egészében megfelel a hatóság által lefektetett elvárásoknak, így a készen áll a gépek közti kommunikációs szolgáltatás nyújtására az ország egész területén.

A 450 MHz-es frekvencia jobb jelterjedésének köszönhetően a kiépített hálózat nagy előnye, hogy a publikus mobilinternet szolgáltatással ellátatlan területeken is alkalmas olyan üzleti alkalmazások kiszolgálására, melyek állandó, stabil sávszélességet és alacsony válaszidőket követelnek meg. Az MVM NET LTE450 MHz-es mobil adatátviteli hálózatának szolgáltatása az alkalmazott technológiáknak köszönhetően egyedülálló minőségi garanciákkal, 95 százalékos országos területi lefedettséggel áll rendelkezésre, elsősorban a kormányzati felhasználások számára. A hálózatot nem terhelik sem publikus hang-, sem publikus adatforgalmak, így a szabad kapacitásokat az üzleti szegmensben kívánja a vállalat értékesíteni.