Technology

Balaton
Forrás: 24.hu
Éjjel-nappal (online) Balaton

A Telekom gyorsítja a 4G-t a Balatonnál

Nyolc Balaton-parti település frekventált részein kapcsolták fel a 300 megabites mobilinternetet. Kíváncsi hol?
A Telekom nyolc Balaton-parti település frekventált részein duplájára, akár 300 Mbit/sec-re növelte 4G mobilinternet hálózatának elméleti maximum sebességét. A fejlesztésben érintett települések Balatonfüred, Balatonkenese, Balatonlelle, Balatonszabadi, Fonyód, Gyenesdiás, Keszthely és Siófok. A tervek szerint az év végéig több száz újabb bázisállomáson kapcsolják be a 4G+ (LTE-Advanced) nagysebességű szélessávú mobilinternet technológiát.

A fejlesztést többek között az okos eszközök terjedésének és a videófogyasztás emelkedésének betudható megnövekedett adatigény, továbbá a nyaralóhelyek fokozott kapacitásigénye indokolta. A Balaton-környéki településeken idén júliusban a Telekom mobilhálózatán mért 4G adatforgalom az egy évvel ezelőttihez képest duplájára, közel havi 240 TB-ra nőtt. (Összehasonlításképpen: egy téli hónap adatforgalma 37 TB körül alakult.)

 


 

 

A 4G+ technológia által lefedett területeken az eddigiekhez képest akár kétszeres adatsebességet is tapasztalhatunk az erre alkalmas eszközök és díjcsomagok használatával. Még a nagyobb adatigényű tevékenységek során is, mint például videotartalom fel- és letöltés, zene letöltés vagy applikációk használata, nagyobb sebesség és jobb felhasználói élmény érhető el akár csúcsidőben vagy tömegrendezvényeken, például stadionokban és fesztiválokon is.

A Telekom kínálatából jelenleg több mint húszféle okos készülékkel (a "category 6" megjelölésű eszközökkel), a szolgáltató Next M és Next XL okostelefonos, továbbá Net&Roll M és Net&Roll L mobilinternetes díjcsomagjaival és azok Aranytárskártyás változataival tudják kihasználni a 4G+ szolgáltatás előnyeit a fejlesztésben érintett lakosok. A Telekom kínálatában ma már gyakorlatilag minden okostelefon, illetve okos eszköz képes a 4G hálózathoz való kapcsolódásra.

(X)