Technology

vodafone_szurkoloi_kozpont_1
Forrás: Vodafone
#veletekvagyunk

Ez lesz az ország legnagyobb olimpiai szurkolói központja

Augusztus 6-án a budapesti Március 15. téren nyílik meg a Szurkolói Központ, ahol egy hatalmas, kilátóként is működő kivetítőn követhetik az olimpia eseményeit a szurkolók.

A Szurkolói Központ az Olimpia ideje alatt hétköznaponként délután 3-tól este 11-ig, hétvégén pedig a családi napok keretében már délelőtt 10-től, folyamatos sportközvetítéssel és más programokkal várja a nézőket Budapest egyik legszebb pontján.

Augusztus 6-án a délelőtti kapunyitást követően izgalmas közvetítésekkel, mint például a 14 órakor kezdődő magyar–szerb vízilabda mérkőzéssel várja az olimpiai szurkolói központ az érdeklődőket, akik már az első napon szurkolhatnak többek között a magyar úszóknak, Verrasztó Dávidnak vagy akár Hosszú Katinkának, a sportlövőknek, a tornász Hidvégi Vidnek, a wimbledoni páros döntős Babos Tímeának, vagy a vívó Szász Emesének.

"A Vodafone, mint a magyar vízilabda sport egyik elkötelezett támogatója, örömmel állt a Szurkolói Központ mellé" – mondta Beck György, a Vodafone Magyarország elnöke. Két évvel ezelőtt a budapesti vízilabda Eb idején több ezren szurkoltak a magyar válogatottaknak az ugyanitt felállított Vodafone Vízilabda Arénában és annak közvetlen környezetében, az elmúlt hetekben a Labdarúgó Eb idején pedig minden korábbinál többen tapasztalhatták, mekkora élmény közösen szurkolni és ünnepelni a sikereket egy világversenyen.

Az augusztus 6. és 20. között látogatható Szurkolói Központ óriási és belvárosi kilátóként is működő LED-falát a Március 15. térről is jól lehet majd látni, így nemcsak a 600 fő befogadására alkalmas létesítményből, de akár a térről is tömegek követhetik az eseményeket. A mintegy 700 négyzetméteres helyszín nyitott, könnyen átjárható és akadálymentesített lesz. A teret a 35 négyzetméteres kivetítő uralja majd, a Szurkolói Központ területén a nézők kényelmes körülmények között szurkolhatnak a magyar sportsikerekért. A helyszín külön érdekessége, hogy a LED-falat nem csupán nézni lehet, de fel is lehet menni a tetejére. A speciális kialakítású LED-fal tetején egy kilátó található, ahonnan egészen különleges módon lehet majd a budapesti panorámát élvezni.
"Az M4 Sportcsatorna egyetlen év alatt bebizonyította, hogy összehozza és összeköti a magyarokat, legyen szó a hazai, nemzeti bajnokságokról, a Forma-1-ről, vagy éppen az Európa-bajnokságról és most az olimpiáról. Ezt is kifejezendő választottuk az M4 Sport nyári szlogenjéül a #veletekvagyunk fordulatot, amelyet az Eb idején sikerrel vezettünk be, és amellyel az olimpia ideje alatt a szurkolók üzenhetnek is a magyar sportolóknak" – mondta Vaszily Miklós, az MTVA megbízott vezérigazgatója.

A nyitástól az élő közvetítés kezdetéig az előző napi versenyszámok ismétlésére kerül sor a látogatókat megmozgató sportvetélkedők, illetve a hétvégi családi programok mellett, majd délután és este az élő közvetítéseken lesz a hangsúly, magyar olimpikonok és sportszakértők közreműködésével. A Szurkolói Központból az M4 Sport az élő közvetítések között több alkalommal élőben jelentkezik majd.

„A Samsung Electronics az olimpia hivatalos partnereként az idei játékok alatt is minden erejével azon van, hogy mind az olimpikonok, mind a szurkolók számára innovatív megoldásaival biztosítsa a határokon átívelő kommunikációt. Szeretnénk, hogy a magyar szurkolók is testközelből tapasztalhassák meg az olimpia hangulatát és szellemiségét, ezért a sportrajongók a Szurkolói Központban kipróbálhatják a Samsung legújabb mobil termékeit, amelyek a sportolók olimpiára való felkészülését is segítették” – mondta Nyilas Orsolya, a Samsung Electronics Magyar Zrt. kommunikációs vezetője.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy a főváros számára kiemelten fontos olyan helyszínek és események támogatása, amelyek lehetővé teszik, hogy a családok hasznos, minőségi időt tölthessenek együtt. Ezért is álltak együttműködő partnerként a Szurkolói Központ mellé, hiszen amellett, hogy remek kikapcsolódási lehetőséget biztosít a családok számára, még a sport szeretetére is megtanítja a gyerekeket a közös szurkolás élményén keresztül.

A Szurkolói Központ ideje alatt számos, a közvetítéseket kísérő rendezvényre is sor kerül, így folyamatosan zajlik majd az új és használt, de jó állapotú sportszerek gyűjtése is. A kedvezményezettek a Vodafone Digitális Iskola Program keretében az ország 25, döntően hátrányos helyzetű iskoláiban tanuló gyermekek lesznek.

Nyitva tartás:
• hétköznapokon: 15:00 – 23:00
• hétvégén: 10:00 – 23:00

Helyszín:
• Budapest, V. kerület, Március 15. Tér

A Szurkolói Központba a belépés ingyenes.