Technology

MWC-DT02_580
Forrás: DT
Katalóniában történik

Budapest ad otthont a Deutsche Telekom adatközpontjának

A barcelonai MWC-n jelenette be Claudia Nemat, a DT Európáért és a technológiai területért felelős menedzsmentjének tagja, hogy a második negyedévben egy magasszintű adatvédelemmel rendelkező levelezőrendszer-szolgáltatással kezd üzemelni a budapesti adatközpont.

A budapesti adatközpont egyetlen központi helyről Pan-IP szolgáltatásokat nyújt majd a DT valamennyi európai nemzeti leányvállalata számára, 2020-ig pedig további európai szolgáltató hálózati központokat hoznak majd létre.
A bejelentésen elmondták, hogy ennek a Pan-Net hálózatnak az a legnagyobb előnye, hogy a DT-csoport nemzeti tagvállalatainak nem kell minden szolgáltatást külön-külön létrehozniuk. Az egyes leányvállalatok központi katalógusból választhatják ki azokat a szabványosított termékmodulokat, amelyekkről úgy gondolják, hogy azokra náluk is lesz piaci igény. Így a felhasználóknak saját országukban egy másik országban már elindított és népszerűvé vált szolgáltatás bevezetésére nem kell sokat várniuk.

Tim Höttges és Claudia Nemat demonstrálja a valós idejű vezérlésre alkalmas sebességű mobilnet-hálózatot
Tim Höttges és Claudia Nemat demonstrálja a valós idejű vezérlésre alkalmas sebességű mobilnet-hálózatot
E bejelentés mellett a DT működés közben mutatott be egy olyan 5G mobilhálózati rendszert, amelyben a végpontok közötti válaszidő egy ezredmásodpercnél is kevesebb. Ez rekordteljesítmény, és előrelépést jelenthet egy sor olyan valósidejű alkalmazás bevezetéséhez, mint a vezető nélküli autó vagy a távolról elvégezhető sebészeti beavatkozások.

 

 

 

Ugyancsak itt mutatták be az Immr-t, amely lehetővé teszi egyetlen mobilszám használatát bármilyen készülékről. Ennek köszönhetően a mobiltelefonszámok nem tartoznak majd egy meghatározott készülékhez vagy SIM-kártyához. A DT elsőként Magyarországon és Szlovákiában vezeti majd be ezt a szolgáltatást.

Tim Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója elmondta az is, hogy a DT tavaly 12 milliárd eurót fektetett be hálózatának bővítésébe, és idén is több milliárd eurós beruházásokat terveznek ezen a területen.