Technology

ivsz_menta2015
Forrás: IVSZ

Gyurós Tibor-díjasok 2015-ben

Az IVSZ szeptember 16-án adta át a legkiemelkedőbb teljesítményekért járó Gyurós Tibor díjakat. A zsűri döntése alapján az év ikt-projektje a T-Systems Magyarország vezetésével a Csepel Zrt-vel konzorciumban megvalósított MOL Bubi, az év ikt-menedzsere pedig Orosz Bálint, a Skyscanner app-fejlesztési vezetője lett.

Az IVSZ Menedzsertalálkozó (MENTA) konferencián idén először négy kategóriában díjazták az év ikt-teljesítményeit: a szokásos három jelölés (az Év menedzsere az infokommunikációban, az Év ikt-innovációja, az Év ikt-projektje) mellett az infokommunikáció egyik legnagyobb szakmai szervezete 2015-ben megkereste és elismerte a Digitális oktatás nagyköveteinek munkáját is. A negyedik kategória meghirdetésével hagyományteremtő céllal el szeretnék elismerni azon személyek munkáját, akik felismerték és a lehetőségeikhez képest tanítják vagy népszerűsítik a digitális oktatás ügyét.

 Gyurós Tibor díjazottak 2015

  Az Év ikt-projektje:T-Systems – Csepel MOL Bubi közbringarendszer
  Az Év menedzsere az infokommunikációban: Orosz Bálint – a Skyscanner app-fejlesztési vezetője
  Az év ikt-ötlete, innovációja: a Flike (egy) személyt szállító drón (repülő motorbicikli)
  A digitális oktatás nagykövetei: Nádori Gergely, és Prievara Tibor, a TanárBlog szerzői

 

Az év ikt-projektje díjjal az IVSZ azokat, a már sikeresen lezajlott projekteket tünteti ki, amelyek megfelelnek a szakmaiság és a minőség követelményeinek, valamint megvalósításuk során valós értéket teremtenek az ügyfelek számára. A most szeptemberben egy éve üzemelő fővárosi, közösségi kerékpárrendszer új közlekedési módot hozott magával a budapesti életbe: az elmúlt egy évben több mint 815 ezer bérlési ügylet történt.A díjátadón elhangzott: bár sokan csak kerékpárokat látnak a Bubiban, valójában egy nemzetközileg is egyedülálló informatikai rendszer áll mögötte, amelynek fejlesztése szakmai kihívást jelentett a T-Systems Magyarország számára, de a használat üzembiztonsága és a kerékpárhálózat bővítése visszaigazolta a befektetett munka eredményét.
Az idei bővítésután Budapest 11 kerületében 96 gyűjtőállomás, 2109 dokkolóállás és 1150 kerékpár várja a MOL Bubi rendszer használóit.

 

„A Digitális oktatás nagykövete címet mostantól minden évben az a személy kapja, aki a hazai digitális oktatás fejlesztéséért a legtöbbet tett. Vagyis, a díjjal azt az oktatás területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó személyt kívánjuk kitüntetni, aki nagyban járul hozzá az IKT alapú oktatás elterjedéséhez, eszközrendszerének, pedagógiai-módszertanának megújulásához.” – fejtette ki Laufer Tamás, az IVSZ elnöke.