Technology

inside2015_ajanlo
Forrás: ITB

INSIDE ITB 2015

Idén a BMC adott otthont az IT-Business Publishing (ITB) hagyományos üzleti estélyének, ahol  több mint 250 felső vezető jelent meg. Gazdára találtak az ITB által alapított díjak. „Az év legsikeresebb ict‑menedzsere 2015” díjat a szakmai zsűri és az olvasók szavazatinak összesítése alapján Gonda Gábor, a Hewlett Packard Enterprise Magyarország ügyvezető igazgatója vehette át. Az újonnan alapított „Must to watch díjat” Árendás Csaba, a QuantisLabs ügyvezető igazgatójának, társalapítójának ítélte a szakmai zsűri. „Az év üzletfejlesztése 2015” díjat az Invitelnek, a különdíjat a Kaptár Hálózatnak szavazta meg a zsűri. „Az itbusiness leadership award” díjat a BalaBit Europe Kft. és a Rubin Informatikai Zrt. pályázata érdemelte ki, a különdíjat pedig a GriffSoft kapta.

Idén 13. alkalommal rendezte meg az ITB szezonnyitó fogadását. A „nem fújhatja el a szél” kreatív koncepció köré épülő estélyen megidézték Scarlett O’Hara és Rhett Butler világát, véget nem érő, küzdelmes, se veled-se nélküled kapcsolatukat. Mint ismert, a két regényhős közül hol Scarlett, hol Rhett kerekedik felül a másikon, de egymás nélkül mindketten veszítenek. Ezt az analógiát vitte tovább a kiadó az ict- és a humánmenedzsment-világra. „Valahogy ilyen a technológia és az ember kapcsolata is. Mi a mai napon arra hívjuk fel a figyelmet, hogy e kettőt örökké egyensúlyban kell tartani!” – nyilatkozta Sziebig Andrea, az ITB ügyvezető-főszerkesztője.

Az Inside ITB 2015 rendezvényre időzítve jelent meg „Az ict-piac nagykönyve 2015” című évkönyv, a már megszokott igényes, prémium kivitelben. A rendezvény koncepciójához és az ITB kettős fókuszának – az ict-szakmai és a humánmenedzsment iránynak – megfelelően két, egy itbusiness és egy itbehaviour jellegű „Technology” és „Human” címlappal jelenik meg.

A nagykönyvben a kiadó idén is publikálta az ict-iparág legsikeresebb szakembereinek toplistáját, amely a felkért szakmai zsűri és az olvasók a közösségi médiában és e-mailben leadott szavazatai alapján állt össze. Az év legsikeresebb ict-menedzsere 2015 díjban Gonda Gábor, a Hewlett Packard Enterprise Magyarország ügyvezető igazgatója részesült. A Top 25 teljes lista itt érhető el. Az idei toplista egyik sajátossága a nők előretörése: sokkal többen kerültek fel a listára, mint korábban, és igen előkelő helyezéseket nyertek el.

Az idén alapított „Must to watch” díjat Árendás Csaba, a QuantisLabs ügyvezetője vehette át. A díj annak a még nem teljesen kész, de sikeres üzletembernek szól, aki nagyon jó úton jár ahhoz, hogy majd évek múltán a Top 25-ös listán viszontláthassuk egy-egy hazai vagy nemzetközi üzleti sikere után.

Az ITB a humánmenedzsment iránynak megfelelően az itbehaviour print magazinhoz valamint a Human Hungary és DEAL! konferenciákhoz kapcsolódóan alapított egy üzletfejlesztési díjat. Első alkalommal a díjat az Invitel Zrt. pályázata érdemelte ki, amely a 2014. szeptember és 2015. május között lezajlott szervezetfejlesztési és folyamat-standardizálási projektet dolgozta fel.

A zsűri egy különdíjat is odaítélt a Kaptár Hálózat Kft.-nek, mely pályázatában bemutatta azt az értékesítési hálózatot, mely termékeiben, támogatásában, de legfőképpen tudásmegosztásban egyedit hoz a piacra, ezzel segítve partnereit a sikeres fejlődésben

Tizenegyedik éve talál gazdára a kiadó által életre hívott innovációs díj, az „itbusiness leadership award” iparági elismerés. A „Projektfejlesztés” kategória nyertese a Rubin Informatikai Zrt. lett. Az energiahatékonyságra való törekvés, az informatika és a jövőbeni üzletek megalapozása találkozott a Rubin díjnyertes projektjében.

A „Termékfejlesztés” kategória győztese a BalaBit Europe Kft. Pályázatuk témája: Blindspotter – Machine learning és viselkedéselemzés az IT biztonság szolgálatában. Az idei különdíjat a GriffSoft Informatikai Zrt. nyerte: 3D abroncs szkenner pályázatával.