Technology

vaxstamp
Forrás: discourse.stonehearth.net

Újabb rangos nemzetközi tanúsítvánnyal gazdagodott az Invitel

A társaság ict-fókuszú vállalati üzletága első alkalommal szerezte meg a Közép-Kelet Európában is rangosnak számító ISO/IEC 20000-1:2011 tanúsítványt. Az informatikai szolgáltatás-irányítási rendszereket minősítő tanúsítvány az Invitel ügyfelei számára nyújtott helpdesk, szerverelhelyezés szolgáltatásaira, helyszíni it-támogatásra és távoli infrastruktúra-üzemeltetési rendszereire vonatkozik, és három éven keresztül érvényes.

Javorniczky Áron, Invitel
Javorniczky Áron, Invitel
„Azért is fontos mérföldkő az Invitel számára a tanúsítás elnyerése, mert jelzi, hogy megkezdett stratégiánk sikeres. Ennek az útnak egyik alappillére, hogy ict-szolgáltatásunkat nemcsak a piaccal, hanem független tanúsító szervezettel is megmérettetjük. Többek között ezért is fontosak számunkra a beszállítói partnerekkel kötött megállapodások, és ezért helyezünk nagy hangsúlyt arra, hogy a tevékenységünket nemzetközi szabványok szigorú normáin keresztül is tanúsíttassuk” – fogalmazott Javorniczky Áron, az Invitel vállalati és nagykereskedelmi vezérigazgató-helyettese.

„Meggyőződésünk, hogy ezek a külső megmérettetések jelentősen hozzájárulnak sikeres szereplésünkhöz az ict-piacon. Ebben erősít meg bennünket, hogy a gazdaság legkülönbözőbb területeit képviselő vállalatok választják az Invitel infokommunikációs megoldásait, ügyfeleink közt tudhatjuk többek között a Szerencsejáték Zrt.-t, az MTVA-t, vagy a Hungaroringet, és számos nagybankot is.” – tette hozzá.

A minősítések egyúttal a piac felé is jelzik, hogy az Invitel mára klasszikus távközlési szolgáltatóból vezető infokommunikációs megoldásszállítóvá vált, amit az is alátámaszt, hogy a vállalat az elmúlt két évben megduplázta árbevételét az üzleti ICT-szolgáltatások értékesítése területén.

Az ISO 20000 tanúsítvány már sokadik rangos nemzetközi minősítés, az Invitel folyamatos fejlesztéseinek, valamint stratégiai együttműködéseinek köszönhetóen a legismertebb gyártókkal és fejlesztőkkel, például a Microsofttal, Oracle-lel, HP-vel, IBM-mel vagy a Ciscóval. A vállalat nagy hangsúlyt helyez a gyártói minősítések megszerzésére, így többek között a Microsoft partnereként hazánkban elsőként szerezte meg a Cloud OS Network Silver Partner, majd nemrégiben a Gold Hosting Partner státuszt.