Technology

excelguru
Forrás: TRaining360

Megvan Magyarország fiatal Excel-guruja

A Training360 oktatóközpont versenyfelhívására közel száz regisztráció érkezett. A szervezők örömmel tapasztalták, hogy a felhívás országosan, sőt még a határokon túl is megmozgatta a 18–22 év közötti középiskolásokat és egyetemistákat. A versenyzők értékes és különleges esélynek tartották, hogy az országban az elsők között szerezhették meg a munkaerőpiacon nemzetközi szinten is elismert minősítést, a Microsoft Office Specialist vizsgát.

Az Excel-guru bajnokság fődíját Tomasics Balázs 21 éves egyetemista, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója nyerte, így ő képviselheti Magyarországot a Dallasban megrendezésre kerülő Microsoft Office Specialist világbajnokságon.
„Őszintén óriási lehetőségként élem meg, hogy a Training360-nak köszönhetően idén első ízben magyar diákoknak is lehetősége nyílt indulni a Microsoft Office Specialist nemzetközi versenyen. Az Excelt középiskolás korom óta aktívan használom tanulmányaimmal összefüggésben, illetve gyakornokként vállalati környezetben is. Az évek során az alkalmazás számomra kiemelt fontosságúvá vált, s a benne rejlő – hatékonyabb munkavégzést előmozdító – funkciók és lehetőségek felfedezése, kiaknázása mondhatni hobbivá nőtte ki magát, így örömmel jelentkeztem a versenyre. Kíváncsian várom, hogy kedvenc Microsoft Office alkalmazásommal hogyan állom meg a helyem egy nemzetközi megmérettetésben.”, írta Balázs versenypályázatában.

A több fordulós bajnokság első körében a versenyzőknek egy angol nyelvű, online Excel-tesztet kellett megoldaniuk. Ezt követően az előválogató legjobbjai – azaz a Top 10 – meghívást kaptak a Training360 irodájába, ahol Magyarországon elsőkként tehették le a hivatalos nemzetközi Microsoft Office Specialist (MOS) vizsgát.

A bajnokság első 10 helyezettje
A bajnokság első 10 helyezettje
 

A megmérettetés oldott hangvételű személyes beszélgetéssel zárult a cég irodájában, ahol a zsűri megismerkedhetett a versenyzők személyiségével, motivációjával, céljaival és nem utolsó sorban angol nyelvi kommunikációs készségével is.

A hazai verseny legjobbjai értékes nyereményekben részesültek. A Training360 küldetésének tartja a fiatal tehetségek támogatását, ezért a díjak között számos képzési lehetőség is várja a fiatal bajnokokat. A rangos nemzetközi mezőnyben való megmérettetés lehetősége, az amerikai világbajnokságon való részvétel lehetősége fokozta a verseny népszerűségét.

A szervezők örömmel tapasztalták, hogy a versenyre nagyon sok jól felkészült, motivált, tettre-kész szimpatikus fiatal középiskolás és egyetemista jelentkezett. A legjobbak kiválasztásában a két szakmai forduló eredményei, valamint a személyes beszélgetés nyomán kialakult összkép döntött.