Technology

devcontest
Forrás: blizzard.com

Közigazgatási appok versenye

Közigazgatási alkalmazásfejlesztő versenyt hirdet a BME Mobil Innovációs Központ a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács (NHIT) szakmai támogatásával 

Első alkalommal hirdeti meg a BME Mobil Innovációs Központ a „Közigazgatási mobilalkalmazás-fejlesztő versenyt”. A versenyre 18 és 28 év közötti fiatalokból álló csapatok jelentkezését várják, akik ötletes, jól működő, a közigazgatásban használható alkalmazások prototípusát fejlesztik ki valamelyik elterjedt mobil platformra (Android, iOS, Windows Phone). A verseny szakmai együttműködő partnere az NHIT.

Három alkalommal a nyár folyamán mentorációs napok támogatják a felkészülést. Ezeken konzultációs lehetőséget biztosítanak az érdeklődőknek (a részvétel nem előfeltétele a versenyre történő nevezésnek). A szervezők segítséget nyújtanak azoknak is, akiknek van egy jó ötletük, de nincsenek csapattársaik, vagy jártasak a mobil fejlesztésben, de jelenleg nincsen a közigazgatáshoz kapcsolódó alkalmazásötletük, amelyet megvalósíthatnának.

Az alkalmazások értékelésekor a zsűri vizsgálja az alkalmazások eredetiségét, a megvalósítás során alkalmazott megoldásokat, felhasználói élményt, valamint a forráskód és a dokumentáció minőségét is.

A legjobb alkalmazásokat nevező csapatok alkalmazásaikat 2015 őszén, egy egynapos zárókonferencia keretében mutathatják be.

 A verseny nevezési határideje: 2015. szeptember 16. szerda, éjfél.

 A verseny részletes kiírása, a nevezési feltételek, valamint a mentorációs napok tervezett programja az 1appkozig.mik.bme.hu oldalon olvasható.