Technology

bill_melinda_gates_qz.jpg
Forrás: qz.com
Hangsúly a hátrányos helyzetűek segítésén

125 millió dollár a koronavírus elleni küzdelemre

125 millió dollárral támogatja a koronavírus járvánnyal szembeni küzdelmet a Bill & Melinda Gates Alapítvány, a Wellcome és a Mastercard . A támogatás összegéből kialakított program a vírus elleni gyógyszerek fejlesztését, gyártását és terjesztését segíti majd. Az együttműködők számára az is fontos, hogy a kifejlesztett gyógyszereket a gazdaságilag hátrányos helyzetűek számára is elérhetővé tegyék.

50-50 millió dollár hozzájárulást nyújt a Gates Alapítvány és a Wellcome, a Mastercard Impact Alap pedig akár 25 millió dollárral is segítené a program sikerét. A Gates Alapítvány mostani felajánlása része a múlt hónapban bejelentett 100 milliós keretösszegnek, amellyel a vírus elleni küzdelmet segítik.
Munkája során a COVID-19 Therapeutics Accelerator program az Egészségügyi Világszervezettel, a kormányzati és a magánszektor támogatóival, nemzetközi szervezetekkel, szabályozó és politikai döntéshozó intézményekkel is együttműködik majd. A program a gyógyszerfejlesztés teljes spektrumát lefedi a kezdeti kísérleti stádiumtól egészen a gyártásig. A program támogatói szerint a feladatok és források hatékony megosztásával és a beruházások összehangolásával felgyorsítható a vírussal szembeni küzdelem.
Képtalálatok a következőre: mike froman mastercard„Büszkék vagyunk arra, hogy csatlakozunk a COVID-19 elleni küzdelem erőfeszítéseihez, mindez pedig része az inkluzív növekedés iránti elkötelezettségünknek”, mondta Mike Froman, a Mastercard alelnöke. „Egy olyan globális kihívással nézünk szembe, amely azon túl, hogy közvetlen egészségügyi probléma mindannyiunk számára, potenciális gazdasági veszélyt jelent több millió ember, vállalkozás és szervezet számára. A pénzügyi integrációval kapcsolatos tapasztalataink azt mutatják, hogy fontos egy olyan hálózat kiépítése, melynek tagjai nem csak tőkével, de eszközökkel és tudásukkal is a közös ügyet szeretnék szolgálni. Várjuk a hasonlóan gondolkodó partnerek csatlakozását az inkluzív növekedésért folytatott küzdelemben.”

(Mint ismeretes, Bill Gates a múlt héten minden, a Microsoftnál betöltött pozíciójáról lemondott, hogy a továbbiakban a jótékonysági tevékenységeinek szentelhesse magát. A Bill & Melinda Gates alapítvány az elmúlt évtizedekben több tízmilliárd dollárral támogatta a globális járványos betegségek elleni küzdelmet Afrikában és Indiában. Fejlett és a helyi ismeretekre is alapozó menedzsmenttel a súlyosan érintett helyeken számottevő mértékben sikerült visszaszorítani a maláriát.)